2011-09-25 21:33:59• hírek • Kocsis Zoltán

Hat forduló után dobogós az Olimpia

Bár még két mérkőzés (Kolozsvári Sanatatea - Zalatna, Tatrang - Szászfenes) hátravan a labdarúgó harmadik osztály hatodik csoportjának hatodik fordulójából, ettől függetlenül viszont biztos: az Olimpia a harmadik helyről várja a hetedik fordulót.

Köszönhető mindez annak, hogy Csík Tibor tanítványai a legutóbbi fordulóban is behúzták a győzelmet: a Brassói Corona ellen elég volt Marinas remek szabadrúgása és Florin Muresan pontos fejese. Bár mindez a tizedik percben történt, a barcaságiak nem tudtak válaszolni a találatra. Ez azt jelenti, hogy a sárga-kékek harmadik meccsüket is megnyerték otthon. És bár ilyen kevés gólt még egyszer sem lőttek idén saját közönségük előtt, mindenképpen kiemelendő, hogy három mérkőzés után nem kapott ismét gólt a csapat.

A védelemre amúgy se lehetett panasz eddig sem, hisz hat találkozón csak négyszer kapitulált. Ez azt jelenti, hogy a soccerway.com honlap statisztikái szerint az Olimpiának van a legjobb védelme a hatodik csoportban - igaz, holtversenyben a Zilahhal, a Coronával és a Tatranggal. Nincs miért szégyenkezniük azonban a csatároknak sem, mivel tizenkét gólt a szatmáriakon kívül csak a Kolozsvári UniversitateaII és a Szászrégen lőtt. Többet is csak a listavezető Nyárádtő - 14-et. Utóbbi csapat amúgy a Szászrégennel holtversenyben vezeti a táblázatot és egy ponttal előzik meg az Olimpiát.

A papírforma alapján Csík fiai a következő fordulóban is folytathatják a sorozatot, hisz a 11. helyezett Kolozsvári CFR II-hez látogatnak. Érdekes Brassó, Kolozsvár, Brassó, Kolozsvár jegyben jár éppen az Olimpia, hisz a gyakorlatilag Brassóhoz tartozó Tatrang után a gyakorlatilag Kolozsvárhoz tartozó Szászfenes következett, majd a két metropolis egy-egy csapata volt a soron.

Amennyiben szeptember utolsó napján az Olimpia legyőzi idegenben a hat afrikai légióst is alkalmazó CFR II-őt, akkor Marinasék a nyolcadik fordulóban akár az élre is állhatnak - hisz akkor a Nyárádtőt fogadják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: