2009-11-12 14:58:45• hírek • Parajdi Andrea

Hat fizetetlen nap

Novemberben és december a Szatmárnémetiben dolgozó közalkalmazottak is kényszerszabadságra mennek. A helyi rendelet értelmében három-három napra küldik fizetetlen pihenőre az egyes szférában dolgozókat.

A kormány 329/2009-es törvényének eleget téve - amely a közintézmények költségeinek csökkentését szorgalmazza  - Szatmárnémetiben is alkalmazzák a közalkalmazottak fizetésének kényszerszabadsággal való redukálását. A központi rendelet értelmében minden közalkalmazottat nyolc napra kell fizetetlen szabadságra küldeni, ám a végső cél az, hogy az év utolsó hónapjaiban mindenhol 15,5%-al kevesebb legyen az állami alkalmazottak fizetésére költendő pénzkeret, így ugyanis milliárdos nagyságú összeget spórolhat az ország.

Szatmárnémetiben novemberben és decemberben három-három napra küldik kényszerszabadságra a közalkalmazottakat a Polgármesteri Hivatalból, a Lakosságnyilvántartó Hivatalból, a Szociális Közszolgáltatási Osztálytól, a Közösségi Rendőrségtől, a G.M. Zamfirescu Kultúrháztól, illetve napköziotthonokból és olyan szociális intézményekből, ahol fogyatékkal élő személyek ellátásáról gondoskodnak. Az intézkedés több száz alkalmazottat érint.

A szabadságok idejét mindenhol az egyes szakosztályok vezetőinek kell megszervezni úgy, hogy egyetlen területen se okozzon fennakadást az alkalmazottak pár napos hiánya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: