2008-11-15 14:57:27• hírek • Parajdi Andrea

Hat csapat versenyzett

Idén már másodjára szervezi meg a Szatmári Református Egyházmegye Bibliaismereti Vetélkedőjét, amelyen ezúttal hat csapat mérte össze tudását.

A versenyben résztvevő négy fős csapatok a szatmár külteleki, a mikolai, az ombodi, a szárazberki, az egri és a szatmárudvari református gyülekezettől érkeztek. A diákoknak hét feladattípust kellett megoldaniuk.

Elsőként kulcsszavakat kellett behelyettesíteniük négy bibliai történetbe. Ezt követően Bibliai történet címeket tartalmazó tételek közül kellett húzniuk, majd rövid kidolgozás után elmesélniük az adott bibliai eseményt. Ezen kívül pantomim formában kellet eljátszaniuk egy történetet, fel kellett ismerniük a Lukács Evangéliumából készült film részleteit, illetve történetet kellett kapcsolniuk különböző tárgyakhoz. A vetélkedő utolsó két feladatköre aranymondásokból, és villámkérdésekből állt össze - tudtuk meg Ilonczai Zsombor, iskolalelkésztől. A csapatok teljesítményét egy három fős zsűri értékelte, Tolnai István Nagykároly Kertváros Lelkipásztora, Székely Tünde és Tolnai Adrienn vallástanárnők személyében.

A Királyhágó-melléki Református Egyházkerület, mind a kilenc egyházmegyéjében megszervezik a bibliaismereti vetélkedőt, s a legjobbnak bizonyuló csapatok november 29-én Magyarkécen is bizonyíthatják tudásukat. A Szatmári Református Egyházmegyében legjobbnak bizonyuló csapat azon kívül, hogy képviseltetheti magát az egyházmegyék közti versenyen, ingyenesen vehet részt a jövő évi Ifjúsági Táborban.

Bibliaismereti vetélkedő

Bibliaismereti vetélkedő

Bibliaismereti vetélkedő

Bibliaismereti vetélkedő

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: