2011-01-19 15:00:25• hírek • Kocsis Zoltán

Hat Barca-játékos az UEFA álomcsapatában

Piqué és Puyol ideális kettőst alkot
Piqué és Puyol ideális kettőst alkot

Szerdán az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is nyilvánosságra hozta a 2010-es év álomcsapatát, amely alig különbözik a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által másfél héttel ezelőtt kihirdetett felállástól: a védelem jobb oldalán az amúgy középső védő Lucio helyére Ashley Cole került be.

Az Inter brazil középhátvédje mellesleg azért nem kapott helyet a FIFA csapatában az eredeti posztján, mert Carles Puyol és Gerald Piqué kiszorította onnan. Ez a dominancia mellesleg tökéletesen jellemzi az UEFA álomcsapatát: összesen hat spanyol világbajnok kapott helyet az együttesben, közülük pedig csak Iker Casillas nem a Barcelona játékosa. A gránátvörös-kékek ennek ellenére is hat futballistát „delegálnak" a csapatba, hisz nem maradhatott ki onnan az aranylabdás Lionel Messi sem. Ami még megdöbbentőbb, az az a tény, hogy hatuk közül csak David Villa nem a katalánok utánpótlás-akadémiáján cseperedett fel.

Az álomcsapatban Maicon, Wesley Sneijder és a már említett Lucio személyében hárman képviselik a Bajnokok Ligája győztest Intert, míg Cristiano Ronaldo úgy került be, hogy igazából semmi komolyat nem nyert a Real Madriddal.

Az UEFA honlapjának 400 ezer szavazója José Mourinhót ültetné az álomcsapat kispadjára.
Az UEFA honlapjának szavazói által összeállított 2010-es álomcsapat:
Iker Casillas (Real Madrid) - Maicon (Inter), Carles Puyol (Barcelona), Gerald Piqué (Barcelona), Ashley Cole (Chelsea) - Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Xavi (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Wesley Sneijder (Inter) - Lionel Messi (Barcelona), David Villa (Valencia/Barcelona)
Edző: José Mourinho (Inter/Real Madrid)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: