2011-07-26 14:25:07• hírek • Póti Orsolya

Hasznosan töltötték a vakációt

Ezen a héten véget ér a Hans Lindner Alapítvány által szervezett tematikus nyári foglalkozás-sorozat, amelyekre általános és középiskolás diákokat vártak. A foglalkozások célja egyrészt a kikapcsolódás volt, másrészt az, hogy a gyerekek játékosan szerezhessenek érdekes és alkalmazható ismereteket.

Az V-VIII osztályos diákok számára szervezett idegen nyelv oktatás július 4-én vette kezdetét és 31-én fejeződik be. A három hét alatt a német és angol nyelvórák mellett, számos érdekes program várta a gyerekeket a Dsida Jenő utca 8. szám alatti ingatlanban.

„Hetente körülbelül 30-35 gyerek látogatta az általunk szervezett foglalkozásokat. A kézműves és sport programok mellett, a zene és a színház világába is betekintést nyerhettek a gyerekek, hiszen egyik alkalommal Cserey Csaba, máskor pedig Méhes Kati színművésznő okozott számukra feledhetetlen perceket. A népszerű ütőhangszeressel közösen zenéltek, míg a színművésznővel népdalokat tanultak, valamint egy színdarabot is előadtak." - nyilatkozta Boros Beáta menedzser asszisztens a Szatmár.ro-nak.

Mint megtudtuk, a román nyelvű színdarabra való felkészülésben Boros Marius segített a gyerekeknek, az előadás bemutatójára pedig július 26-án került sor. A programok során középpontba kerül a kreativitás, a játék, a sport és a természet.

Az ide látogató gyerekek péntekig élvezhetik itt a vakációt a szakképzett pedagógusokkal, népi iparművészekkel és az alapítvány önkénteseivel, akik étkezést is biztosítottak számukra. A nyári foglalkozások szervezői külön megköszönik a segítséget Méhes Kati színművésznőnek, Cserey Csabának, Boros Mariusnak és Takács Andreának, az Aranykapu Kézműves Egyesület tagjának, ugyanis nélkülük nem lett volna ilyen sikeres a program.

Szeptembertől a Hans Lindner Alapítvány német, angol olasz és román nyelvklubbot, színház, tánc és kézműves klubbot, valamint főzőiskolát indítana gyerekek számára, amennyiben lesz rá igény. A foglalkozások szintén a Dsida Jenő 8. szám alatti ingatlanban zajlanának - tudtuk meg Borostól.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: