2011-01-27 09:04:33• hírek • (x)

Használja ki ön is a Nap ingyen energiáját

A Ratioterm segít, hogy szinte egész évben ingyen kapja a melegvízet.

Nyugat-Európában egyre elterjedtebb, nálunk azonban csak most terjed a napenergia hasznosítása. Pedig sokan nem is gondolnák: a napenergiát hasznosító rendszer kiépítésével akár kora tavasztól késő őszig egy banit sem kell melegvízre költeni, így a nap ingyen energiáját kihasználva a gázszámla is lényegesen alacsonyabb lesz.

A napkollektor a Nap sugaraiban rejlő energiát a lehető leghatékonyabban használja fel, így egy teljes háztartás átlagos melegvíz-igényét fedezni tudja. Nyáron az összes energiát a Nap adja, télen viszont néha rá kell segíteni erre, kiegészítő-berendezésre van szükség.

A szatmárnémeti székhelyű Ratioterm kft-nél a napenergia hasznosításához szükséges teljes felszerelés megvásárolható, sőt, a napokban olyan berendezésekkel bővült a választék, amelyek a napkollektor és az a szükség esetén kiegészítő kazán működését automatizálják.

Az intelligens ConSol SR208C illetve ConSol SR868C8 típusú automatizáló rendszerek, amelyek pompateleppel vannak kiegészítve, egész évben biztosítják a melegvízet, összehangolva a kollektor és a kazán munkáját. A modern berendezés a napkollektoron illetve a melegvíztartályban elhelyezett érzékelők segítségével történik az összehangolás, melynek része az is, hogy télen, amikor esetleg jég vagy hó borítja a napkollektort, az automatizáló rendszer leolvasztja azt.

Napkollektorokkal, az ehhez kapcsolódó rendszerekkel és automatizálással kapcsolatos bővebb információkért keresse a Ratioterm szakembereit a az office@ratioterm.ro e-mailcímen illetve a 0261-770-224-es telefonszámon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: