2018-01-09 08:18:39• hírek • Szatmár.ro

Hasistermesztésből gazdagodhatott volna meg, helyette 13 évet is ülhet

Foto: Bihoreanul.ro
Foto: Bihoreanul.ro

A Szervezett Bűnözés És Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) emberei tettek előrelépést egy cannabis termesztéssel kapcsolatos ügyben.

2017 decemberében a hatóságok több címen is razziát tartottak Szatmár, Bihar és Arad megyében, hogy Ukrajnából származó, zárjegy nélküli cigarettát kutassanak fel. Az akció során 31 különböző lakcímet kerestek fel az ügyészség illetékesei. Az egyik ilyen címen buktattak le még december 19-én egy bihari férfit, akit bár cigarettacsempészet megalapozott gyanújával kerestek fel, az ingatlan átvizsgálása során nagyjából 33 kilónyi cannabist is találtak elrejtve.
 

A hatóságok megpróbálták kideríteni, honnan szerezte a férfi a nagy mennyiségű drogot, de a férfi jogaira hivatkozva megtagadta a válaszadást az üggyel kapcsolatban. A nyomozás további szakaszában kiderült, hogy a férfi nem csak hasist, hanem 330.000  zárjegy nélküli cigarettát, két illegálisan használt járművet - amelyben speciális rekeszeket alakítottak ki az áru szállítására -, illetve mobiltelefonokat is birtokolt illegálisan.

A drogot a 31 éves Bihar megyei, Hegyközpályi (Paleu) településről származó Sergiu Claudiu T. házában találták meg a nyomozók, aki az áru egy részét műanyag zacskókban, a maradékot pedig befőttes üvegekben a fűtőtestben rejtette el.
 

A férfi a kihallgatás során később elmondta, hogy a kannabist holland megrendelésre termesztette, a drog kilójáért pedig 4000 eurót kapott volna, emellett pedig mindent megadtak neki, amire szüksége lehetett a termesztéshez, beleértve a magokat, a földzacskókat, az edényeket, a lámpákat, a szellőzőcsatorna kiépítéséhez szükséges anyagokat, a műtrágyát és a ventillátorokat is.
 

A férfi drogkereskedelem miatt állhat a törvényszék elé, vélhetően 3-15 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: