2010-06-18 15:59:34• hírek • Szatmár.ro

Mezőfény: fúvóstalálkozó

A sváb községek többségében hagyománynak számít immár a fúvószenei fesztivál, amelyen a környékbeli települések rezesbandái gyűlnek egybe, és lépnek fel.

Egy hónapja Csanáloson szerveztek ilyen seregszemlét, e mellett Kálmándon és Mezőfényen számít még rendszeresnek ez a találkozó. Mezőfényen vasárnap, 15 órától rendezik az idei fúvóstalálkozót, amelyen a helybeli-csanálosi-csomaközi egyesítet zenekar mellett fellépnek a mezőpetri, a kálmándi, a kaplonyi és a dunabogdányi (Magyarország) fúvósok, valamint a helységek amatőr kultúr- illetve színjátszócsoportjai.

Heinrich Mihály, mezőfényi polgármester tájékoztatása értelmében, amennyiben napos idő lesz, úgy a szabadban, a központi parkban kerül sor az eseményre, amely a nyolcadik a sorban. A rendezvény fő támogatója - csakúgy, mint az eddigi években - a polgármesteri hivatal.

- Annak idején az volt a szándékunk ezzel a rendezvénnyel, hogy a hagyományos sváb fúvószene fennmaradjon, és amellett, hogy a résztvevők jól szórakoznak, a fiatal generáció egyre nagyobb kedvet kapjon ahhoz, hogy tagja legyen a zenekarnak.


Fúvószenekarok találkoznak Mezőfényen
Fúvószenekarok találkoznak Mezőfényen


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: