2008-03-01 10:51:45• hírek • Szatmar.ro

Harry herceg Afganisztánban harcolt

harry_hercegA brit herceg el kell hagyja Afganisztánt, mivel jelenléte kitudódott az ellenség körében.
Hazaküldik Harry herceget Afganisztánból, miután több mint 60 napig titokban tartott jelenléte kiszivárgott. A brit trónörökös fia, aki az utódlási sorban a harmadik, már tizedik hete, december közepe óta harcol a frontvonalban Helmand tartományban.

Felettesei szerint Harry kiváló katona, ám félő, hogy a tálibok vagy akár az al-Kaida célpontja lehet, akiknek óriási propagandafogás lenne, ha sikerülne foglyul ejteni őt. Ezért a herceg és közvetlen bajtársai az átlagkatonáknál jóval nagyobb veszélynek vannak kitéve.

Emlékezetes, hogy ősszel éppen emiatt nem utazhatott Irakba, akkor ugyanis az al-Kaida már előre közölte, hogy vadásznak rá, ez pedig valamennyi ott szolgáló brit katonát fokozottan veszélyeztetett. Mostani küldetését a legnagyobb titokban tervezték meg, és a vezérkar alkut kötött a brit sajtóval. Cserébe az önként vállalt hallgatásért, a média több interjút is készíthetett a herceggel, amelyet visszatérése után adtak volna le.

Miután egy amerikai internetes újság megszegte az egyezséget, valamennyi brit lap címoldalon közölte a szenzációt. Ezután viszont Harry hercegnek valószínűleg hamarosan vissza kell térnie Afganisztánból.
 
SB 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: