2007-12-27 18:21:37• hírek • Szatmar.ro

Háromszorosára nőtt az oktatásra fordított pénzösszeg

 A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség az idei évben a régi iskolák és óvodák felújítására törekedett.

A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség nagy tervekkel kezdte a 2007-es évet, mivel a kormányprogram a korábbi években, nagyban fellendítette az oktatási tevékenységet.

A 2006-os évben indult el egyfajta fellendülés, a kormány előtérbe helyezte az oktatás szerepét, elkezdődtek a nagy javítások, építkezések, iskolák felszereléseinek a korszerűsítése. A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség ezeket a munkálatokat igyekezett befejezni idén. Ezen kívül újabb beruházásokat indítottak el, és a munkálatokat a jövőben is intenzíven folytatják.

Kónya László főtanfelügyelő helyettes a Szatmár.ro-nak elmondta, Szatmár megyében megháromszorozódott az oktatásra szánt összeg, ez segítette elő a több mint 167 felújításról vagy építkezésről szóló tervezet megszületését.

-Az elkészítettet tervekből természetesen nem tudtunk még mindent megvalósítani, de jövőre tovább folytatjuk. Ami mindenképpen említésre méltó, hogy az épületeink 50%-a ma már modern felszerelésekkel rendelkezik, és eleget tesz a követelményeknek. Nemcsak, hogy elköltöttünk minden összeget, amit kaptunk, hanem 40 milliárd régi lej értékben még többet is építkeztünk, ezt az összeget majd jövő év elején tudjuk kiegyenlíteni. Az iskolák bútorzatainak korszerűsítésére, laboratóriumok, sporttermek felszerelésére idén 14 milliárd régi lejes keretet biztosítottak, erre lehetett licitálni. - magyarázta Kónya László főtanfelügyelő helyettes.

A Szatmár Megyei Főtanfelügyelőség ezen kívül tovább bővítette a dokumentációs és információs kabineteket, eddig 24 ilyen központ volt, idén még 10-et alakítottak ki. A humánerőforrás terén is előrelépéseket tettek, hiszen több mint 600 pedagógus vett részt a szervezett továbbképzéseken.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: