2017-03-07 19:32:18• hírek • MTI

Háromszorosára nőtt a használt autók forgalomba helyezése

Februárban éves összehasonlításban háromszorosára, 67400-ra nőtt a használt járművek forgalomba helyezése Romániában, miután eltörölték a környezetszennyezési adót.

A bukaresti belügyminisztérium alá tartozó gépkocsi-nyilvántartó hivatal adatai szerint kimagaslóan magas volt a használt autók belföldi kereskedelme, összesen 56 ezer használt jármű cserélt gazdát februárban.

A Hotnews.ro hírportál szerint a környezetszennyezési adó eltörlése sokakat arra ösztönzött, hogy a korábban megvásárolt, de a forgalomba be nem jegyzett járműveiket most regisztrálják. A használt autók értékesítése azért is nőtt meg, mert eddig sokan azért nem tudták eladni régi autóikat, mivel a környezetszennyezési adó sok esetben a jármű értékének a felét is kitette, amit a vásárló nem volt hajlandó megfizetni.

A februárban forgalomba helyezett 67400 használt gépkocsi jelentős része 15 évnél öregebb autó. Az elmúlt tíz évben csak két hónapban haladta meg az 50 ezret a használt gépkocsik forgalomba helyezése: 2008 decemberében és 2009 márciusában. 2011-ben például a havi átlag 8 ezer volt, tavaly pedig a csúcs augusztusban volt, akkor 31 ezer használt autó került nyilvántartásba.

Szintén az idei második hónapban csaknem 8200 új járművet állítottak forgalomba, ami 40 százalékos növekedés tavaly februárhoz mérten.

Az autókereskedők arra számítanak, hogy az idén a használt autók importja eléri a félmilliót, miután tavaly 300 ezer ilyen jármű talált gazdára Romániában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: