2009-11-30 15:34:02• hírek • Szatmár.ro

Háromszor több segélyezett

Szatmár megyében háromszor több a szociális segélyben részesülők, a nyugdíjasok és a munkanélküliek száma mint a kenyérkeresőké. A havi juttatásban részülők a megye lakosságának 26 százalékát teszik ki - legalábbis ez derül ki a Szatmár Megyei Szociális Gondozó Ügynökség adataiból.

A Szatmár Megyei Szociális Gondozó Ügynökség nyilvántartásában jelenleg 94 632 állami támogatásban részesülő személy szerepel, mely a megye összlakosságának körülbelül 26 százalékát teszi ki, ehhez még hozzáadódik 89 ezer nyugdíjas. Ha figyelembe vesszük, hogy a foglalkoztatottak száma 79 ezer, a munkanélküliek száma pedig 8 ezerre tehető, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy egy kenyérkeresőre három szociálisan rászoruló jut. A különböző juttatásként kifizetett összeg meghaladja a 10 és fél millió lejt.

A szociális juttatások legnagyobb részét a gyermekeknek járó illetve a gyermeknevelési segély teszi ki. Összesen 70 905 személy részesül ilyen juttatásban. Pénzben kifejezve ez 4,65 millió lej kiadást jelent havonta. A csonka családokban nevelkedő gyermekeknek járó szociális segélyre közel 18 ezren jogosultak. Nekik összesen 1,14 milliót utalnak ki havonta.

Gyermeknevelési segélyben 3576-an részesülnek, ez havi 2,7 millió lejnyi kiadást jelent. Összesen 78 személy kap fogyatékos támogatást, 31 875 lej értékben. Ehhez még hozzáadódnak a gyermeknevelési támogatások, a friss házasoknak járó juttatás és még sorolhatnánk.

Nagy összeget tesz ki továbbá a téli időszakban a fűtéstámogatásként kifizetett juttatás, melyet több mint 37 ezer fával és további 7 ezer gázzal fűtő család fog megkapni szerte a megyében. Ezekben a családokban az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 425 lejt. Az igénylők száma szinte meg is duplázódhat a támogatásra jogosultak jövedelemhatárának 615 lejre emelése miatt. Az elmúlt évben 15,5 ezer család kapott fűtéstámogatást gázra, több mint 53 ezer pedig fára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: