2010-09-23 13:25:28• hírek • MTI/Reuters

Háromszor kell enni

A súlycsökkenés eléréséhez jobb stratégia, ha naponta háromszor asztalhoz ül valaki az étkezésekhez, mint ha többször csak bekap néhány falatot - állapították meg amerikai kutatók.

A Purdue Egyetem (West Lafayette, Indiana) kutatói túlsúlyos és elhízott férfiakat követtek nyomon, akik kis kalória- és nagy fehérjetartalmú étrenden voltak. A vizsgálatban részt vevő önkéntesek elégedettebbek és kevésbé éhesek voltak, amikor naponta háromszor ettek, mint amikor hat részre osztották szét napi ételmennyiségüket.

Az étkezési gyakoriság étvágyra és éhségre gyakorolt hatásáról Heather Leidy és kutatócsoportja az Obesity című szakfolyóiratban tették közé tanulmányukat.

A véletlenszerűen kiválasztott 27 túlsúlyos vagy elhízott férfi 12 héten át 750 kalóriával kevesebbet vett magához, mint amennyire testsúlyuk fenntartásához szükség lett volna. A fogyókúra hetedik hetétől vagy háromszor ettek naponta, öt óránként, vagy naponta hatszor, két órás gyakorisággal. Egy idő után aztán megcserélték a diéta típusát a két csoport között.

A nagy fehérjetartalmú (25 százalék) étrenden lévő férfiak kevésbé érezték éhesnek magukat a nap folyamán, mint azok, akiknél a teljes elfogyasztott élelemnek csak 14 százalékát tette ki fehérje.

Utóbbi csoportban nem változott az éhségérzet az étkezés gyakoriságának függvényében, ám a magasabb fehérjetartalmú étrenden lévők közül kevésbé érezték éhesnek magukat azok, akik az engedélyezett kalóriamennyiséget három részre osztva vették magukhoz a nap során, azokhoz képest, akik hat adagban.


Azért a háromszori étkezésen is figyeljünk arra, mit eszünk
Azért a háromszori étkezésen is figyeljünk arra, mit eszünk


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: