2012-08-21 19:07:45• hírek • Szatmár.ro

Háromszék Táncegyüttes helyett Everdance

A Partiumi Magyar Napok programfüzetében augusztus 22-én 21 óra 30 percre meghirdetett "Erdélyország az én hazám",a sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes előadása technikai okok miatt elmarad. Helyette ugyancsak a Tűzoltótoronynál, változatlan időpontban a nyíregyházai Everdance lép fel. Őket a Csillag születik műsoraiból - ahol egyébként hatodik helyezést értek el - már ismerheti a szatmári közönség.

Az Everdance Táncszínház 2007. nyarán alakult azzal a céllal, hogy a társulat táncosai egyedi, igényes és mégis szórakoztató, a mai igényeknek is megfelelő táncművészetet mutathassanak meg . Az Everdance-ben megtalálható minden, ami tánc, minden, ami zene, minden, ami élet, lüktetés. Az Everdance bátran, de nem tolakodóan, látvány-, hangzás-, és ritmusvilágában egyedülállóan gazdagon ötvözi a magyar néptánc, a step, a balett, a jazz, a társastánc, show tánc elemeket.

Alapítója Takács Péter, akinek magas szintű táncos képzettsége és múltja a budapesti "Experidance Táncszínházhoz" épp úgy kötődik, (számos főszerep) mint a "4 For Dance" tánccsoporthoz, vagy éppen a Nyíregyházán nagy sikerrel játszott "Kalózok" c. produkció koreográfusi munkálataihoz.  Ebben segítenek neki társai, barátai, tanítványai, igényesen megkoreografált táncukkal hódítják meg a nézők szívét estéről - estére. Népszerűségük miatt sok fiatal szerette volna
megismerni, illetve megtanulni az "everdance" stílust, és jelentkezett társulatukba, és ezáltal a társulatuk l 35-40 fős nagyszínpadi létszáma  mára már lehetővé tette, hogy egész estés 2x 45 perces műsort is készíthessenek.

Társulatuk repertoárjában szerepel egyfajta világutazás táncban elbeszélve, melyben kellő finomsággal ötvöződik az autentikus néptáncra épített Kalotaszegi legényestől kezdve, a sztepp kemény kopogós ritmusán keresztül, a balett finom mozdulatain át, de akár a cigánytáncok táncra buzdító motívumait is bemutató "everdance stílus".

Táncszínházi műsorunkban a tánc nyelvén beszélikk el, hogy van együtt létjogosultsága a minden szépséget magában rejtő magyar autentikus néptáncnak, és a közönség közelibb, a mai kor emberének tetsző ritmusvilág keveredésének.Társulatuk célkitűzése, hogy a magyar autentikus néptánc világát a kor szellemének megfelelően, ízlésesen átalakítva látványban, ritmusban közönség közelibbé tegye, ezáltal ismertetve meg a világot a magyar tánc, csak a magyarokra jellemző színes és kifejező világával.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: