2017-07-12 14:10:47• hírek • Szatmár.ro

Háromszázhárom személyt juttatott börtönbe az ital

Idén július és december között az alkohol és a drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

A Szatmár Megyei Rendőrség, a Szatmár Megyei Törvényszék és a Szatmár Megyei Drogmegelőző és Tanácsadó központ „Safe Choices” címmel valósít meg projektet: idén július és december között az alkohol és a drogfogyasztás veszélyeire hívják fel a figyelmet, különösen azokban az esetekben, amikor a módosított tudatállapotban levő személy volán mögé ül.

A tervek szerint a G. M. Zamfirescu Művelődési központban tartják majd a 10-15 fős találkozókat, csoportonként 3-4 alkalommal. Ezen olyan személyek vehetnek részt, akiket már elítéltek ittas vezetésért vagy drogfogyasztásért. De csoportokat indítanak  Nagykárolyban is, ahol a helyiek és a környező falvakban lakók vehetnek részt a találkozókon.

Mint a statisztikákból kiderül: 2016-ban összesen 303 személyt ítéltek el alkoholos befolyás alatti vezetésért, illetve az ebből következő sajnálatos esetek miatt. 38 személy pedig kábítószernek minősülő anyagok használata vagy kereskedelme miatt került a rács mögé.

A szatmári börtönben jelenleg 427 személy raboskodik, közülük hatvanan kerültek ittas vezetésért, vagy baleset okozásáért a rács mögé, bár a börtönben ülők java része az alkohol miatt került tömlöcbe. Volt aki gyilkosságot követett el, de sokan erőszakossáv váltak, miután ittak, és emiatt ítélték őket szabadságvesztésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: