2020-04-25 09:20:33• hírek • Szatmár.ro

Háromszázezer darab sebészeti maszkot fognak ingyenesen szétosztani Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal péntek délutáni közleménye arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy 300 000 darab sebészeti maszkot foglaltak le csütörtök délután Peténél a határőrök. A lefoglalt maszkokat a megye településein ingyen fogják szétosztani.

A közlemény szerint csütörtök délután a petei határátkelő munkatársai megakadályozták két kis teherautó (egy Citroen Jumper és egy Renault Mastre) átkelését Romániából Magyarországra, melyek összesen 150 doboz, azaz 300 000 darab háromrétegű sebészeti maszkot vittek volna Németországba.

Az egyik teherautót egy 25 éves Máramaros megyei fiatalember vezette, a másikat pedig egy 43 éves Bihar megyei férfi.

Miután az Egészségügyi Minisztérium 428/12.03.2020-as rendelete tiltásba adja ezen termékek exportját, a határrendészet munkatársai azonnal lefoglalták a két tehergépjármű teljes rakományát.

Az ügyet a Kolozsvári Regionális Vámigazgatóság vette át, amelyik 50 000 lejre bírságolta a törvényszegő céget.

A közlemény ugyanakkora arra is kitér, hogy Radu Bud, Szatmár megye prefektusa az esetet követően értekezett Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkárral, arról egyeztetve, mi legyen a lefoglalt sebészeti maszkok sorsa. A beszélgetés során a felek arra jutottak, hogy a maszkok Szatmár megyében maradnak, sőt, ezeket a lakosság körében ingyenesen fogják szétosztani, a polgármesteri hivatalok közreműködésével.

Arról, hogy pontosan mikor kezdőik meg a maszkok szétosztása, egyelőre nem érkezett tájékoztatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: