2018-03-15 07:16:24• hírek • Agerpres

Háromszáz személyt evakuáltak Köpecen

A gátszakadás veszélye miatt 130 lakásból 300 személy evakuálását rendelték el szerda este a Kovászna megyei Baróthoz tartozó Köpecen (Căpeni), többen közülük azonban nem voltak hajlandók elhagyni otthonukat. Az éjszaka Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter is kiszállt a helyszínre.

A kilakoltatást Lázár Kiss Barna baróti polgármester rendelte el, miután a prefektúra, a katasztrófavédelmi felügyelőség és a vízgazdálkodási hivatal szakembereivel együtt megállapították, hogy átszakadhat az Olt folyó gátja. 

A kilakoltatásban a Maros és a Bákó megyei katasztrófavédelem munkatársai is segítettek a helyi hatóságoknak, az érintett lakosok közül azonban többen nem akarták elhagyni otthonukat. A polgármester szerint ezt írásban is vállalták, amennyiben azonban átszakad a gát, erőszakos kilakoltatáshoz folyamodnak, és ideiglenesen a helyi sportteremben helyezik el az embereket.

A csütörtökre virradó éjszaka Ioan Deneş víz- és erdőgazdálkodási miniszter is kiszállt a helyszínre, ő is beszélt az emberekkel, próbálta meggyőzni őket arról, hogy vegyék komolyan a szakemberek figyelmeztetését.

Az illetékes helyi hatóságok szerda este úgy becsülték, hozzávetőlegesen tíz órán át tart, míg az áradás átvonul az Olt erdővidéki szakaszán, addig számolni kell a gátszakadás veszélyével. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: