2006-08-23 22:28:18• hírek • Szatmár.ro

Szőlőt, édesem!

szolo3,5 kiló mínusz, 5 nap alatt, szőlő segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhat súlyfeleslegétől

3,5 kiló mínusz – 5 nap alatt

A nap-érlelte szőlő segítségével könnyen és gyorsan megszabadulhat súlyfeleslegétől. Az édes szemekkel hamar elverheti az étvágyát.

Minden napra!

Reggeli: 1 dl grépfrút vagy narancslé, 5 dkg teljes kiőrlésű kenyér, teáskanálnyi vaj, 3 dkg sovány főtt sonka vagy pulykafelvágott.

Tízórai: 10 dkg szőlő

Uzsonna: 1 natúr sovány joghurt és 10 dkg szőlő

Folyadék: naponta 1 nagy üveg nátrium-szegény és szénsavmentes ásványvíz, illetve gyógy- meg gyümölcstea.

  1. nap  Ebéd: Borjúsült szőlősalátával

Borsítson sonkával 10 dekányi borjúszeletet, vágja félbe, fogja össze fogpiszkálóval, s mindkettőt süsse meg kevés olajban. Ha kész, vegye ki, löttyintsen kevés friss citromlevet a szaftba, sózza, borsozza, majd öntse a húsra.
Készítsen hozzá salátát – kedvenc salátájából (pl. fejes- vagy jégsaláta, galambbegy-saláta, stb.) Tépjen össze 1/2 fejet, s forgassa össze 10 dkg szőlővel. Csepegtessen rá pár csepp friss citromlevet.
Kalória: 330

Vacsora: Mozzarellás tál

Rendezzen el egy nagyobb tányérra 10 dekányi zöldsalátát, 5 dkg mozzarellát és 1 paradicsomot felszelelve. Vágjon össze 2 lecsepegtetett szardíniát, keverjen el 2 teáskanálnyi olajat, teáskanálnyi citromlét vagy ecetet, forgassa bele a halat, és 10 dkg szőlőt. Púpozza a salátára.
Kalória 320

 

 2. nap  Ebéd: Gyümölcsös csirkemell

Jól kikent serpenyőben süssön meg 25 dkg csirkemell-filét. Vegye ki, s tíz dekányit tegyen el belőle vacsorára. A déli adagot tartsa melegen.
A serpenyőbe löttyintsen kevés vizet, tegyen bele kevés ribizlilekvárt és dobjon bele 10 dkg szőlőt. Forralja össze.
Vágja szeletekre a csirkemellet, s tegye tányérra. Tegye mellé a szőlőt. Készítsen mellé adag zöldsalátát, friss zöldfűszerrel és citromlével ízesítse.
Kalória: 320

Vacsora: Majonézes csirkesaláta

A hozzávalók: 10 dkg saláta (ízlése szerinti), 1 piros húsú, karikára vágott paprika, a délről maradt csirkesült (felkockázva) és 10 dkg szőlő.
Tegye tálba, forgassa össze.
Készítsen dresszinget evőkanálnyi sovány majonézből és evőkanálnyi joghurtból. Sózza, borsozza. Öntse a tálba, a tetejére szórjon friss zöldfűszert.
Kalória: 300

 

 3. nap  Ebéd: Szőlős pulyka

Oldjon fel teáskanálnyi mézet 2 evőkanálnyi forró vízben. Süssön meg 13 dekányi, csíkokra vágott pulykamell-filét 2 teáskanálnyi olajban. Vegye ki, tartsa melegen. Tegyen a serpenyőbe 15 dekányi szőlőt, s forrósítsa meg. Öntse alá a mézes vizet, s forralja be. Löttyintsen rá kevés szójaszószt. A pulykasülttel együtt tálalja.
Készítsen hozzá 1 adag zöldsalátát kedve szerint.
Kalória: 335

Vacsora: Körtés-túrós saláta

Tegyen 10 dekányi fejessalátát egy tányérra. Rakjon rá 1/2 doboz friss túrót, 1 cikkekre vágott körtét és 10 dkg szőlőt. A salátát locsolja le kevés olívaolajjal, a túró tetejére szórjon vágott snidlinget.
Kalória: 320

 

 4. nap  Ebéd: Grillezett sajt

Két szelet mozzarella sajtot vagy kecskesajtot grillezzen addig, hogy éppen olvadni kezdjen. Rendezzen tányérra 10 dkg zöldsalátát, s óvatosan emelje rá a sajtot, amelyre csorgasson 1/2-1/2 kanál mézet. A tányér szélére tegyen 10 dkg félbevágott szőlőt. A salátát és a szőlőt locsolja meg kevés olívaolajjal.
Kalória: 350

Vacsora: Tonhalsaláta

Bontson ki egy doboz konzerv tonhalat, s jól csurgassa le. Keverje el 1-2 evőkanálnyi light majonézzel és 1/4 fej finomra vágott hagymával. Ízesítheti frissen őrölt borssal és friss citromlével.
Púpozza az egészet 10 deka zöldsalátára, és rakja körbe 10 dkg szőlővel. Szórjon a tetejére vágott kaprot vagy petrezselymet.
Kalória: 315

 

 5. nap  Ebéd: Rizses szőlősaláta

Főzzön ki 2,5 dkg rizst. Hagyja kihűlni. Forgassa össze 2 teáskanálnyi olajjal, 10 deka sovány kockára vágott sonkával és 10 deka félbevágott szőlővel. Béleljen ki egy tányért 10 deka zöldsalátával, púpozza rá a rizssalátát. Tetejére szórjon vágott petrezselymet.
Kalória: 340

Vacsora: Ráksaláta

Keverjen el 2 evőkanálnyi joghurtot 1 evőkanálnyi light majonézzel. Ha szereti, cseppentsen bele kevés Tabasco-szószt.
Reszeljen le 20 dkg zellergumót, 10 dkg sárgarépát, forgassa össze a dresszinggel és 10 dkg jól lecsepegtetett konzerv rákkal. Rendezze 10 dkg zöldsalátára, púpozza rá a majonézes zöldséget. A tetejét díszítse 10 dkg szőlővel.
Kalória: 345

Kiskegyed 

Egy hét, egy-két szőlőnap

Ha szeretne gyorsabban célba érni, kezdje a diétát egy szőlőnappal. De az is jó, ha mondjuk a 3. napra iktatja be. Ilyenkor másfél kiló szőlőt ehet meg a nap során – legjobb, ha 6 porcióra osztva fogyasztja el. És persze igyon bőségesen (kalóriaszegény!) folyadékot. De ne a szőlő mellé igya, hanem két étkezés között fogyasszon sok folyadékot.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: