2020-04-23 10:35:51• hírek • Bede Emőke

Háromszáz alá esett az intézményes és az otthoni karanténban levő személyek száma is

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

A Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal közölte, mint az intézményes karanténban, mint a lakhelyi elkülönítés alatt álló személyek száma 300 alá esett.

A csütörtök délelőtt közzétett információk szerint a Szatmár megyei karanténközpontokban jelenleg (április 23.) 263 személy tölti 14 napos elkülönítését, 298 fő pedig otthon tölti el a biztonsági céllal előirányzott két hetet.


Amint arra többször is felhívtuk a figyelmet, mindazok, akik ilyen-olyan indoknál fogva nem tartják be a szabályokat, nem csak egy tetemes pénzbírságot kapnak, de egy büntetőjogi eljárással is szembe kell nézniük. Ugyanakkor érdemes azt is tudni, hogy a rendelkezések értelmében a lakhelyi elkülönítés szabályaira fittyet hányókat intézményes karanténba szállítják, ahol újfent 14 napot kell az illetőnek eltöltenie, ennek költségeit pedig saját zsebből kell fizetnie.


Határforgalom Szatmár megyében

A prefektusi hivatal emellett azt is tudatta, hogy az elmúlt 24 órában a petei határátkelőn keresztül 405 személy lépett Szatmár megye területére. Ezek közül 1 személyt kellett a lakhelye szerinti karanténközpontba kísérni, további 3 főnek pedig otthoni elkülönítésbe kellett vonulnia. A többieket, azaz a 340 kamionsofőrt és a 61 ingázó munkavállalót a közegészségügyi igazgatóság munkatársai egészségügyi vizsgálatnak vetették alá, de szerencsére egyikük sem mutatott koronavírusra utaló tüneteket, így nyugodtan folytathatták útjukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: