2015-01-28 17:22:12• hírek • Kocsis Zoltán

Háromnegyed órás RMDSZ-bojkottal kezdődött a megyei tanács ülése

„Elegünk van abból, hogy a szakbizottságokat csak az utolsó órákban hívják össze, hogy nagyon sok határozat csak úgy-ahogy van összedobva, hogy egyértelmű stratégia helyett a megyei tanács vezetői csak kapkodnak össze-vissza", indokolta a döntést Pataki Csaba.

Az elmúlt évekhez viszonyítva példátlan eseménnyel kezdődött a Szatmár Megyei Tanács idei első ülése: mintegy háromnegyed órás késéssel! Mivel a napirend második pontja az intézmény idei költségvetése volt, sejteni lehetett, hogy az e körüli nézeteltérések okozzák az RMDSZ és az egykori PDL tanácsosok távolmaradását. Miközben Adrian Stef tanácselnök és Mircea Govor alelnök a kulisszák mögött folytatták a tárgyalást, az egykori USL-szövetség tanácsosai hűséges pártkatonaként ültek helyeiken.

Közel háromnegyed órás várakozást követően aztán végre megtelt a terem, kezdetét vehette az ülés. Ennek elején Kovács Máté, az RMDSZ-frakció elnöke elnézést kért a késedelemért, majd kijelentette: "nem tűrhetjük tovább szó nélkül, hogy az utolsó pillanatokban kapjuk meg a tervezeteket, ellehetetlenítve ezzel a konzultáció esélyét is. "Az ülés végeztével aztán Pataki Csaba szenátor is nehezen tudott gátat szabni felháborodásának.

„Elfogadhatatlan, hogy a költségvetési bizottságot egy órával az ülés előtt hívják össze, így kellene ugyanis állást foglalnia többek között a költségvetésről. Arról nem beszélve, hogy a törvény szerint minden önkormányzat 30 napos közvitára kellene bocsássa a költségvetését", kezdte a szenátor, aki egyben a Szatmár Megyei RMDSZ elnöke. "Az RMDSZ-frakció csak azért szavazta meg a költségvetést, mert ellenkező esetben egyes intézmények egyszerűen nem tudták volna folytatni tevékenységüket", tette hozzá.

„A baj csak az, hogy ez nem egyedi eset. Elegünk van abból, hogy a határozatok az utolsó pillanatokban kerülnek elénk. Délelőtt 10 órakor - két órával az ülés kezdete előtt, szerk. - négy új pontot tettek elénk. Ez elfogadhatatlan! Semmi nem működik kiszámíthatóan, össze-vissza kapkodnak! A tervezetek jó része is ilyen: csak össze van dobva, telis-tele különböző hibákkal, hiányosságokkal, kisebb szabálytalanságokkal", fakadt ki Pataki.

„Ezentúl minden ülésen részt kívánok venni! Ennek egyedüli akadálya, ha olyan időpontban tartják meg - mint az eddigi hétfő délután -, amikor nekem Bukarestben kell lennem", jelentette ki már-már fenyegetően Pataki Csaba szenátor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: