2017-03-23 12:11:28• hírek • Kocsis Zoltán

Háromlaki lesz a szatmári rendőrség

A március 25-én esedékes rendőrség napja alkalmából március 24-én, pénteken hivatalosan is birtokba veszi a Szatmár Megyei Rendőrség a hajdani Osztrák-Magyar Bank egykori szatmárnémeti székhelyét, így ezentúl háromlaki életet folytathat a nyomozóhatóság.

A rendőrség eddig ugyanis két épületben „élte mindennapjait”: az Eötvös (A.I.Cuza) utca 5. szám alatti főkapitányságon, valamint a Tarnavei utca 16. szám alatti épületben. Több évnyi erőfeszítés után azonban sikerült végre rehabilitálni az egykor az Osztrák-Magyar Bank, majd a Mezőgazdasági Bank székhelyéül szolgáló impozáns épületet a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca 11. szám alatt.

Tevékenységük hatékonyságának növelése és a rendelkezésükre álló tér optimális kihasználásának szempontjait figyelembe véve ezentúl a Rákóczi utcában működik majd többek között a közönségszolgálat, a kommunikációs és informatikai központ, a kriminalisztika, a speciális egységek koordinációja, valamint a belső ellenőrzés, a jogi, a megelőzési és pszichológiai osztály.

Az Eötvös utcában elsősorban az operatív részlegek maradnak, a közrendészet, a gazdasági, a szervezett bűnözés elleni osztály, a közúti részleg, a fegyverek, robbanószerek, veszélyes anyagok osztálya, a logisztikai és pénzügyi központ, valamint a vizsgálati fogság.

A 14-es lakónegyedbeli Tarnavei utcában a közúti és a közrendért felelős részleg egy-egy kirendeltsége tevékenykedik majd tovább.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: