2011-02-10 10:14:16• hírek • Szatmár.ro

Sokan találtak munkát Szatmár megyében

A tavalyi évben több mint hatezeötszáz személynek sikerült munkát találnia a Szatmár Megyei Munkaelosztó Hivatal (AJOFM) segítségével.

A Megyei Munkaerő-foglalkoztató Ügynökségnek tavaly a náluk nyilvántartott munkanélküliek közül összesen 6604 személynek sikerült állást találnia. Ezek közül több mint 3700-nak végleges munkahelyen sikerült elhelyezkednie.
Az ügynökség által adott tájékoztatás és szaktanácsadás révén több mint 5586-an találtak még munkahelyet. 
A nyilvántartott személyek közül tavaly 350-en találtak úgy munkát, hogy előtte elvégeztek valamilyen átképző tanfolyamot - ez a számadat egyébként hasonló az előző években tapasztaltakhoz. Ugyanakkor az intézmény a végzős diákok számára is segít elhelyezkedni, 2010-ben 35 érettségizettnek találtak munkalehetőséget.

Ugyancsak nehéz a 45 év felettieknek munkát keresni: tavaly több mint 287 hasonló helyzetben lévő személy kapott állást. Még nehezebb helyzetben vannak azok, akik kevéssel nyugdíjazásuk előtt vesztik el munkahelyüket. Az ügynökség tavaly négy olyan egyénnek talált munkát, akiknek kevesebb mint három évük volt a nyugdíjig.

Ebben a hónapban egyébként újabb szakképesítő tanfolyamokat indított az Országos Munkaerő-nyilvántartó Ügynökség (ANOFM): majdnem ötezer állástalan személy 210 kurzus közül válogathat országszerte.
Az átképzések Szatmár megyében is elkezdődtek: négy új tanfolyam indult a megyei ügynökség szervezésében, így segítve az állástalanok elhelyezkedését.

Az ANOFM által támogatott országos program keretében egy cukrásztanfolyam, egy textiliparimunkás-képzés, egy könyvelői kurzus és egy növénytermesztői képzés indult, amelyeken összesen hetven személyt tudnak átképezni.


Munkahelyek börzéje az AJOFM szervezésében
Munkahelyek börzéje az AJOFM szervezésében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: