2018-05-13 08:23:31• hírek • Bede Emőke

Háromezer mécses fénye világította be a Kossuth-kertet

Nem sokkal napnyugta után varázslatos látvány fogadta a Kossuth-kertbe látogatókat, ugyanis a román cserkészszövetség szatmári tagjai immár harmadszor rendezték meg a Fények Fesztiválja nevű eseményt.

Mint az előző két alkalommal, idén is arra törekedtek a cserkészek, hogy segítsenek kicsit elszakadni a rohanó világ gondjaitól, felfigyelni az élet apró szépségeire. Nem kellett ehhez zene vagy tánc, elég volt mindösszesen háromezer mécses, melyek fénye rögtön napnyugta után fel is lobbant. A park minden sétányát és a középen található dombot apró, fénylő dobozkák szegélyezték, már-már mesebeli hangulatot teremtve az esti sötétségben.
 

A szervezők már ismerősként tértek vissza a Kossuth-kertbe, hiszen tavaly is ugyanitt rendezték meg a Fények Fesztiválját. Az 5 felnőttet és 50 gyereket tömörítő szatmári cserkészcsapat már 19 órakor megkezdte a készülődést, de a mécsesek elhelyezésében és a későbbi meggyújtásban több arra sétáló kisgyerekes család is segédkezhetett. Aki pedig csak nézőként szeretett volna részt venni a programban, annak is megérte kivárni, míg sötétség borítja be a parkot, hiszen a látvány magáért beszélt.



 





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: