2020-03-14 12:37:29• hírek • Bede Emőke

Háromcsillagos hotelbe szállították át a szabadidőközpontban karantén alá vont személyeket

Már csak öten maradtak a szatmárnémeti Iskolai Táborok Szabadidőközpontban – tájékoztat a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal szóvivője, Giorgiana Paduraru.

„Jelenleg [március 14., 12 óra 8 perc – a szerk.] a Táborokban már csak az az öt személy maradt, aki külön kérte ezt, ugyanis lakhelyük szerint a megyeszékhely lakói. Hat személyt átszállítottak a muzsdalyi hotelbe, további 12 főt pedig elindítottak Máramaros és Suceava megyébe. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság eddig 64 negatív eredmény kapott a beküldött minták alapján, az egyetlen koronavírusos fertőzött, kire Szatmár megyében bukkantak, a jászvásári fiatalember volt” – pontosította a szóvivő.


Paduraru a muzsdalyi helyszínnel kapcsolatban korábban pontosította, egy háromcsillagos hotelről van szó, melynek szobáit frissen fertőtlenítették, így azok tiszták és minden szempontból készek arra, hogy 14 napig kényszerotthont nyújtsanak az érkezőknek. Az itt elszállásolt személyek étkeztetéséről a szálloda konyhája fog gondoskodni. Az Iskolai Táborokról pedug azt közölte, hogy hamarosan mind a két épületet fertőtlenítik, hogy készen álljanak a vörös jelzésű területekről érkezők befogadására.


FRISSÍTÉS: A prefetusi hivatal szóvivője felhívja a figyelmet, hogy mindazok a román állampolgárok, akik a vörös területekről érkeznek, viszont megtagadják, hogy itthon intézményes karantén alá vonják őket, s ehelyett inkább visszatérnének Magyarország területére, a szomszédos országban is automatikusan karanténba kerülnek.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: