2013-09-01 18:13:33• hírek • Póti Orsolya

Három ütközés és egy gázolás a hétvége alatt

Négy közúti baleset is történt Szatmár megyében augusztus 30. és szeptember elseje között.  A legsúlyosabbik a vasárnap hajnali volt, amelyben három fiatal vesztette életét.

Az első baleset pénteken történt a tasnádi Horea úton, ahol két szekér ütközött össze. A 23 éves P. Nicolae nem tudta irányítani a ló vontatta járművet, és az neki ütközött a vele szembejövő szintén ló vontatta szekérnek, amelyet a 64 éves C. Alexandru irányított. A balesetben a szekerek utasai, egy 11 éves kiskorú és egy 54 éves férfi súlyosan megsérültek. A gyermeket a Szatmár Megyei Mentőszolgálat munkatársai azonnal a kolozsvári sebészeti klinikára szállították.

Augusztus 31-én, szombat délelőtt 11 óra körül a 25 éves F. Cristina BMW típusú gépjárműjével elütötte a 66 éves K. Veronikát, aki egy szatmárnémeti gyalogosátjárón szeretett volna szabályosan átkelni. A sofőr cserbenhagyta az áldozatát, ugyanis, mint kiderült augusztus 30-án lejárt forgalmi engedéllyel közlekedett.

A következő baleset szeptember elsején hajnali 5 óra körül Batizon történt. A 32 éves P. Paul Mercedes Michigan típusú autójával haladt igen nagy sebességgel a D19-es úton, majd hirtelen elvesztette uralmát a gépjármű fölött, és az út jobb oldalán lévő hídfőnek ütközött. A balesetben három fiatal vesztette életét: a sofőr és az autó két utasa, a 27 éves B. Vasile és a 23 éves D. Marius. A mentésnél jelen voltak a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének munkatársai is.  

Végezetül a negyedik baleset Komorzán település környékén történt vasárnap. A 27 éves G. Vasile személygépkocsijával áttért a menetiránnyal szembeni sávba, ahol frontálisan összeütközött a 35 éves V. Maria által szabályosan vezetett Mercedes márkájú autóval. A baleset következtében csak a Mercedes kiskorú utasa, a 13 éves V. M. szenvedett sérüléseket.

A balesetek érintettjeit alkoholtesztnek vetették alá: ez utóbbi esetben a vétkes sofőrnél 0,59 mg/l alkoholszintet mutatott a szonda.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: