2014-03-27 13:22:26• hírek • Szatmár.ro

Három termet újítottak fel a Kölcsey pincéjében

Saját kuckója lett a Köfedisznek
Saját kuckója lett a Köfedisznek

Otthonra lelt a Köfedisz, tehermentesítették a tornatermet és új termet kapott a posztlici.

Komoly felújítási munkálatok zajlottak a Kölcsey Ferenc Főgimnázium alagsorában az elmúlt hónapokban: több ott található helyiséget is felújítottak az iskola saját bevételeiből és adományokból.

A 2013 őszén megszervezett jótékonysági szüreti bálon gyűlt pénzből például sikerült felújítani egy nagyobb termet, amely tornateremként funkcionálhat az elkövetkezőkben. Az iskola tornaterme ugyanis nagyon zsúfolt volt, két osztály alig fért el benne egyszerre. Az eddig használt terem alatti helyiséget most már szintén lehet tornateremként használni - igaz, labdajátékok gyakorlásához nem megfelelő, de talajtornára, asztaliteniszezésre vagy egyéb átmozgató edzésre nagyon megfelel. Ennek a teremnek a felújításával jócskán sikerült tehermentesíteni a "fenti" tornatermet.

Sikerült egy osztályteremnek megfelelő helyiség felújítása is a pincében - itt az egészségügyi posztlicis osztályok fognak tanulni. Eddig két terem állt a két másodéves és egy elsőéves csoport számára, ám az idén felvételizőkkel együtt már nehezen férnének el két teremben. Az egészségügyi posztliceális képzés ugyanis hároméves, a 2014/2015-ös tanévben pedig gyógyszerészeti asszisztensi képzést is terveznek indítani.

A legkisebb felújított alagsori terem az iskola diákszövetségének, a Köfedisznek lesz a birodalma. A Köfedisz-kuckóban tartják majd rendszeres gyűléseiket a diákok és itt fogják tárolni dokumentumaikat, felszereléseiket is.

Pataki Enikő: Sikerült tehermentesíteni a tornatermet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: