2019-08-17 09:23:01• hírek • Nagy Tímea

Három szökevény, az egyik nem kismiska: rekord idő alatt buktattak le ennyi gazembert Peténél

Foto: RadioCluj
Foto: RadioCluj

A petei határőrök három körözött szökevényt buktattak le és adtak át a hatóságoknak mintegy három nap leforgása alatt.

Mindhárman Románia területén követtek el szabályszegést. Az egyiküket minősített lopás bűntette, a másikukat megtévesztés bűntette, a harmadikat pedig a közrend és a közbiztonság elleni bűntette miatt körözte a rendőrség. A három csirkefogóból kettő megpróbált külföldre menekülni a börtönbüntetés elől. Egyet hazatértekor szúrtak ki az ellenőrök.

 

Az elsőt augusztus 13-án, kedden éjszaka leplezték le a petei határátkelőnél. 22 óra tájban állt be az érkezők közé. Mikor sorra került, az igazoltatáskor kiderült, hogy országos körözés folyik a 47 éves férfi ellen, mert 9 hónap börtönbüntetésre ítélték a közrend és a közbiztonság elleni bűntette miatt.

 

A másodiknak sem volt szerencséje. Szerdán, kora délután kerítették kézre a Peténél szolgáló határőrök. 13:30 környékén jutott sorra a 65 éves, Szatmár megyei lakhellyel rendelkező illető. Igazoltatáskor a rendszer jelezte a körözést. Hét hónap börtönbüntetésre ítélték megtévesztés bűntette okán.

 

A harmadik gazfickót augusztus 16-án kapták el a hatóság emberei ugyanitt. Éjjel fél kettőkor próbálkozott külföldre jutni a 32 éves férfi, de nem sikerült neki. A Iasi megyei tolvaj ellen európai szintű körözés van érvényben. Neki volt aztán oka miért menekülni, hiszen 10 évet kapott minősített lopás bűntette elkövetéséért.

 

A leleplezett bűnözőket a határrendészet átadta a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőségnek, akik megteszik a szükséges jogi lépéseket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: