2020-06-17 14:15:08• hírek • Szatmár.ro

Három színházi előadásra várják a közönséget

Rendhagyó, izgalmasnak ígérkező helyszínen lesz látható a Hippolyt, a lakáj.

Három szabadtéri előadást játszik a hét folyamán a Harag György Társulat, illetve a Brighella Bábtagozat. A sor június 17-én, szerdán kezdődik, amikor 19 órától a Szépművészeti Múzeum udvarán lesz látható a Vasvonó - ekkor pótolja a társulat a június 12-én, esős idő miatt elmaradt előadást, melynek alapjául Dragomán György novellapárja, a Vasvonó és a Menedék szolgált.


Két ember a színpadon és egy történet - színész és zenész, szöveg és zene váltják, kísérik, befejezik egymás elkezdett mondatát – így foglalhatnánk röviden össze az előadást. A produkcióban Frumen Gergő főszereplő-rendező, a Harag György Társulat színésze és Székely Alpár, a Dinu Lipatti Filharmónia hegedűse arra tesznek kísérletet, hogy a szöveg és a zene fúzióján át meséljék el a hegedűművésznek szánt fiú történetét.Június 19-én, pénteken 11 órától a Szépművészeti Múzeum udvarán játszik a Brighella Bábtagozat. A műsoron újra a Terülj, terülj asztalkám című előadás szerepel. A bábtagozat hosszú időn keresztül nagy sikerrel játszott előadásának rendezője Nagy Regina, díszlet- és bábtervezője pedig Bodor Judit, szereplői pedig Bandura Tibor, Nagy Anikó, Bandura Emese és Szabó János Szilárd.Szintén június 19-én, 21 órától, de egy rendhagyó helyszínen, az Északi Színház udvarában felállított színpadon láthatja a közönség a Hippolyt, a lakáj című előadást. Egy igazi közönségkedvenc produkció ez, zenés vígjáték, melyet szilveszteri előadásként mutatott be a társulat Bessenyei Gedő István és Bordás Attila rendezésében. Hogy a darab sikere a poénokkal teli párbeszédekben, a mulattató helyzetekben, vagy az elhangzó örökzöld slágerekben rejlik, nehéz eldönteni - azonban bárhol bemutatják, zajos sikert arat. Ahogy aratott eddig a Harag György Társulat előadása Szatmárnémeti mellett Nagykárolyban, Nagybányán, Margittán, Nagyváradon, Tiszaújvárosban és Budapesten is.Az előadás szereplői: Gaál Gyula, Nagy Orbán, Moldován Blanka, Bogár Barbara, Bodea Tibor, Péter Attila Zsolt, Diószegi Attila, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes és Orbán Zsolt. A produkció díszlettervezői Fornvald Gréti és Cristian Gătina, jelmeztervezője Szabó Anna, zenei vezetője és zenekarvezetője Manfrédi Annamária, koreográfusai Gabriela Tănase és Bordás Attila, rendezőasszisztense Poszet Nándor, ügyelője és súgója Varga Katalin.
 

Jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában minden hétköznap 10 és 17 óra között, vagy az előadások előtt egy órával a helyszínen, illetve a Biletmaster.ro online jegyértékesítő rendszerben.  

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: