2014-05-07 15:55:13• hírek • Szatmár.ro

Három szépségápolási tipp

A szépségápolás minden korban a nők érdeklődésének középpontjában állt. Modern világunkban olykor hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a régi, már bevált szépségápolási trükkök ma is hasznosak lehetnek. Egyes módszerek eredetét még ma is homály fedi.

A modern kozmetikai kenceficéknek köszönhetően, sok szépségrecept a feledés homályába veszett, de szerencsére még találunk néhány olyan praktikát ami manapság is hasznosnak mondható. Nézzünk három alapvető tippet.

Forró fürdő vagy zuhany?

Egyesek a forró fürdők, mások a zuhany jótékony hatásaira esküsznek. Az, aki hosszasan szeret lubickolni, semmi pénzért nem hagyna ki egy-egy lazító fürdőt. A habfürdő nem csak kellemes tapintásúvá és jó illatúvá teszi a bőrt, de jótékony tápanyagokkal is feltölti. Kevesen tudják, hogy ha túl sokat használunk belőle, és fürdés után nem távolítjuk el teljesen a bőrről, az érzékenyebb bőr akár be is gyulladhat. Ezért a legkellemesebb fürdőt is érdemes hideg-meleg váltózuhannyal befejezni!

Étkezés után ne sportoljunk

Egy-egy kiadós ebéd vagy vacsora után, a bűntudat elkerülése végett sokan szinte azonnal tornázni vagy sportolni kezdenek, abban a reményben, hogy az elfogyasztott étel ezáltal nem rakódik le. Ez a lehető legrosszabb amit sokan elkövetnek. Feltétlenül várnunk kell a tornával vagy az úszással, legalább három órát. Amennyiben könnyebb ételeket fogyasztottunk, akkor is célszerű legkevesebb egy órát pihenni, és csak ezt követően jöhet egy kiadós testmozgás, melynek köszönhetően megszabadulhatunk néhány kalóriától.

Torna a szép bőr érdekében

A problémás bőrrel rendelkező nők közül sokan attól tartanak, hogy egy kiadós testmozgás és az ezzel járó izzadás következtében a bőrük még több gondot fog okozni. Pedig a zsíros vagy pattanásos bőrön is segíthet a rendszeres torna. Tévhit ugyanis, hogy a fokozott verejtékezés rontja a bőr állapotát. Éppen ellenkezőleg, az alapos erőkifejtés azon kívül, hogy javítja a vérkeringést, a szervezet is gyorsabban megszabadítja a méreganyagoktól, ezáltal pedig hozzájárul a bőr öntisztulásához.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: