2014-01-18 19:56:02• hírek • Kocsis Zoltán

Három személyt alkalmazna a helyi rendőrség

Helyi rendőrtől fegyvermesterig - ilyen széles palettán mozognak a  Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) által felkínált munkalehetőségek a megyében és az ország határain kívül.

Az ügynökség legutóbbi jelentése szerint Szatmár megyében jelenleg 362 betöltetlen munkahely van - túlnyomó többsége Szatmárnémetiben. Az év túlnyomó többségétől eltérően ezúttal nem a textilipar dominál, közel félszáz üres hellyel csak a második helyen áll - 130 olyan személyt alkalmaznának ugyanis, akik alkatrészeket szerelnek össze. Mindemellett a megyeszékhelyen keresnek huszonkilenc hegesztőt, húsz asztalost valamint többek között utazási ügynököt, eladási ügynököt, egészségügyi asszisztenst, könyvelőt, takarítónőt, lakatost, bolti eladót, humán erőforrás-menedzsert. Valamint a helyi rendőrség három munkatársat.

Nagykárolyban hét személyt alkalmaznának a textiliparban és keresnek két raktárost, egy autószerelőt és öt bőrművest. Avasfelsőfaluban egy lakatost és egy műanyaggyári munkást keresnek - Tasnádon, Erdődön és Turcon viszont nincs betöltetlen munkahely.

Szatmár megyénél közel másfélszer több munkavállalót keresnek külföldön - tizenkét országban szám szerint 543-at. Norvégiában 40 idegenvezető mellett többek között mérnököt, autószerelőt, informatikust - valamint az indiai konyhaművészetben jártas szakácsot. A meglepő állásajánlatoknak ezzel még nincs vége, mivel Németországban villanyszerelő, kőműves, autószerelő, éjjeli őr vagy szakács mellett egy fegyvermestert is alkalmaznának!

Nagy-Britanniában 155 egészségügyi asszisztenst, Magyarországon 75 kamionsofőrt, Írországban 40 mészárszéki munkást, Franciaországban orvosokat, Dániában pedig nagy számú eperszedőt keresnek. A felsoroltak mellett szatmári munkavállalókat alkalmaznának Spanyolországban, Csehországban, Olaszországba, Belgiumban és Lengyelországban is.

A lehetőségekről bővebb információt a megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség szatmárnémeti székhelyén, a Ion Ghica utca 36. szám alatt vagy a 0261-770237-es  telefonszámon kaphatnak az érdeklődők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: