2011-08-11 17:02:59• hírek • Szatmar.ro

Három szatmári sportoló az Universiadén

Augusztus 12.-én, azaz pénteken veszi kezdetét és augusztus 23.ig tart a 26. Universiade, azaz az egyetemisták világjátéka. A dél-kínai Sencsenben összesen hatvan román sportoló méri össze tudását, közülük pedig hárman képviselik Szatmárnémeti városát: Simona Deac és Adrian Pop párbajtőrözők, valamint Nagy Attila atléta. Míg előző két kiválóság már megette a Bukarest-Helsinki-Hongkong repülőutat, addig Nagy csütörtök délután indul útnak.

Az atléta az utóbbi napokat Bukarestben töltötte, ahol edzőjével, Fülöp Györggyel készült a versenyre. Közben pedig az országos bajnokságon bezsebelt egy ezüst és egy aranyérmet. Előbbit 400 méteres síkfutásban érte el (47.90 másodperces idővel), utóbbit, pedig fő számában, a 400 méteres gátfutásban (51.72 msp volt az ideje).

„A síkfutó szám közben meleg, száraz volt az idő, ám a másnapi gátfutás idején rettenetes volt az időjárás, viharos, esős, a futópályán többcentis víz folyt. Így is fölényesen nyerte meg a számot, és bár jobb időeredményre számítottam, de ilyen körülmények között ez volt a reális", mesélte Fülöp.

A mester az Universiadéval kapcsolatban elmondta, hogy a döntőbe jutás fantasztikus, de elérhető eredmény lenne: „Én elégedett lennék, ha sikerülne bejutnia a nyolcas döntőbe, de ha ez nem jönne össze, akkor egy előfutambeli 50.50-5.60 másodperc közötti idővel is megfelelne az elvárásoknak", mondta Fülöp.

Ami a többi szatmári versenyzőt illeti, két évvel ezelőtt Belgrádban Simona Deac szerezte a román delegáció egyik ezüstérmét (akkor egy arany, két ezüst és egy bronz volt a termés) és egy hasonló eredménnyel most is kiegyezne. A román delegáció fő célkitűzése mellesleg 7-8 érem, amit tornában, vívásban, atlétikában és férfi kosárlabdában várnak elsősorban. Az összesen 85 tagú delegáció összköltsége 600.000 lej, ennek a 80%-át az útiköltségek teszik ki.

Deac mellesleg augusztus 13.-án, Pop pedig egy nappal később lép pástra, míg Nagyra 400 méteres gátfutásban 16.-án és 17.-én várnak az előfutamok, a döntőt pedig 18.-án rendezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: