2011-07-24 16:34:44• hírek • Szatmar.ro

Három szatmári siker a rali bajnokságon

Rendhagyó módon a városközponthoz közeli Transilvania sugárúton rendezték meg szombat délután a Megyei Rally Spint bajnokság harmadik futamát Szatmárnémetiben. A szervezők, a Román Autóklub (ACR) és az Auto Karting Rider's Sport Klub választása bejött, hisz megközelítőleg ezer néző látogatott ki a nap folyamán az eseményre.

Akiknek, akárcsak a versenyzőknek, szerencséjük is volt, miután ugyanis az azt megelőző napokban szinte folyamatosan esett az eső, ezúttal tűző, de nem égető napsütés fogadta őket. Egészen délután 18.00-ig, az akkor érkező zápor viszont már otthon találta versenyen részt vevőket.

A viadalra összesen harmincöten neveztek be, négy kategóriában: ON 1 (elsőkerék meghajtású autók, 1500 köbcenti alatt, 200 lóerő alatt), ON 2 (elsőkerék meghajtású autók, 1500-2000 köbcenti között, 200 lóerő alatt), ON 3 (hátsókerék meghajtású autók, függetlenül a henger űrtartalmától, 200 lóerő alatt), Open (az első három kategóriába nem tartozók indulhatnak, licenccel és anélkül is rendelkező pilóták, épített autók, négykerék meghajtásúak, 2000 köbcenti felettiek).
A szabályzat alapján egy pilóta két kategóriában is indulhatott, az egyik a saját csoportja, a másiknak pedig az Open kategóriának kellett lennie. A viadalon az első 10 autós teljesítményét értékelték, a győztes 22 pontot kapott, utána pedig a helyezésekkel csökkenőben 18-15-12-10-8-6-4-2-1 ponttal értékelték az autósokat.

A szatmárnémeti versenyzők mellett Kolozsvárról, Nagybányáról, Szamosújvárról, Nagyváradról és Nagykárolyból is érkeztek pilóták, ennek ellenére a négy kategóriából hármat a hazaiak nyertek meg, közülük Domuta Daniel két kategóriában is a legjobbnak bizonyult. A győztesek és a helyezettek a pontok mellett kupát, érmet, oklevelet és pezsgőt is kaptak.

A harmadik futam győztesei:
ON.1 kategória: - 1. Bogdan Alexandru (Kolozsvár ,Opel Tigra); 2.Kis Kasza Szilárd (Szatmárnémeti, Mazda); 3.Rusu Adrian -(Kolozsvár, Opel Tigra).

ON.2 kategória. - 1. Domuta Daniel (Szatmárnémeti, Honda); 2. Vezendan Mihai (Szatmárnémeti, Honda) 3. Majer Richard (Szatmárnémeti, Honda) ;

ON.3 kategória - 1. Stecka Florin (Szatmárnémeti, BMW ); 2.Tirpe Ioan (Nagyvárad, BMW) 3. Bakonyi Raul (Szatmárnémeti, BMW).;

OPEN  kategória: - 1.Domuta Daniel (Szatmárnémeti, Honda); 2 . Feher Marius (Nagybánya, Nisan Skyline); 3. Vezendan Mihai (Szatmárnémeti, Honda);

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: