2016-09-19 15:39:27• hírek • Szatmár.ro

Három szatmári a világ harmadik legnehezebb triatlon-versenyén

A hétvégén zajlott a Transfier triatlonverseny a Fogarasi havasokban.

A versenyt három kategóriában indították: a Transfier Half Distance Triathlon (fél Iron Man táv) volt a legnehezebb, az Olimpic Triathlon a kicsit rövidebb táv miatt némileg könnyebb volt, a King of Transfagarasan versenyen pedig egy nehéz bicajos távot teljesítettek a versenyzők. Már aki be tudta fejezni a versenyt.

Szatmárnémetit három személy képviselte: Jeromos Péter triatlonosként a Transfier Half Distance kategóriában indult, Jeromos Andrea és Vári Arnold a kerékpárosok King of Transfagarasan elnevezésű versenyén vett részt.

A Transfier Half Distance versenynek volt a legnehezebb és egyben a leghosszabb szakasza. Ez 1,9 kilométer úszást, 90 km kerékpározást és 21 kilométer futást jelentett. Mindezt legtöbb 9 óra alatt kellett teljesíteni. Ebben 180 versenyző mérte össze erejét Európa több országából.

A verseny úszás-része Európa nyolcadik legnagyobb tavában, a Vidraru tóban zajlott, neoprén ruha kötelező viselésével, a víz alacsony hőmérsékletére való tekintettel. Ezután következett a kerékpáros szakasz, ami 90 kilométernyi távot jelentett 1600 méternyi szintkülönbséggel, amiből 45 kilométer a csodaszép Transzfogaras úton vezetett fel 10-16%-os emelkedőn, majd a tetőről vissza kellett térni az átöltöző ponthoz, ami a Vidraru tó közelében volt.

Ezután következett a 21 km-es futás, ami a Vidraru gát elejéig tartott, és onnan végső emelkedőként 392 lépcsőfokon kellett felmenni a csúcson található Prométeusz vas-szoborhoz. Ott kapta meg Jeromos Péter az érmét, itt vált Transfier Man-né 7 óra 28 percig tartó, nem mindennapi küzdelem után. Így kategóriájában (a 40-49 évesek korosztályában) a 28. helyezést érte el.

A King of Transfagarasan kerékpáros verseny volt, amit idén először indítottak. 90 kilométerből állt, amit maximum 5 órán belül kellett teljesíteni, a fennebb említett kerékpáros szakasszal egyezett meg, ám itt csak az emelkedő 45 kilométernyi szakaszát mérték, a tetőig. Ezen összesen 80 versenyző indult - 9 hölgy és 71 férfi, ebből 60-an fejezték be a versenyt, 59-en időn belül. Vári Arnold 2 óra 28 perc alatt, Jeromos Andrea pedig 3 óra 54 perc alatt teljesítette a távot.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: