2013-07-03 13:14:44• hírek • Kocsis Zoltán

Három súlyos sérülés közlekedési balesetekben

Három súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset történt tizenöt óra leforgása alatt Szatmár megyében kedden: kettő a megyeszékhelyen, egy pedig Krasznabéltek határában. A rendőrség javaslata szerint ne üljünk kormánykerék mögé a kánikulai melegben.

Az első baleset kedd reggel 07.00 órakor történt a Bradului és a Platanului utcák kereszteződésében, Szatmárnémetiben. A 72 éves Augustin L. személygépkocsijával nem állt meg a stoptáblánál és összeütközött a Mehedinti megyei Giani C. vezette gépkocsival. Az ütközés következtében a kerékpárjával a táblánál szabályosan megálló 57 éves Ioan C. súlyos zúzódásokat szenvedett, kórházba kellett szállítani.

Közel négy órával később a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcán a 43 éves Mihaela P. személygépkocsijával gázolta el a gyalogos átjárón szabályosan közlekedő K. Esztert. A 42 éves áldozatot szintén kórházba kellett szállítani, esetében is súlyos zúzódásokat állapítottak meg.

A harmadik baleset kevéssel 22.00 óra után történt Krasznabéltek közelében. A 39 éves R. István az egyenetlen útszakaszon a túlzott sebesség miatt elveszítette uralmát személygépkocsija fölött, amely az árokba borult. A gépkocsi utasát, a 35 éves U. Csabát súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Tartsunk nagyobb távolságot!

A melegre való tekintettel a rendőrség munkatársai több hasznos tanáccsal látják el az autósokat. Ezek közül a legfontosabb, hogy aki teheti, ne üljön kormánykerék mögé 10.00 és 18.00 között, amikor a legmagasabbra szökik a hőmérő higanyszála. Fokozottan fontos ez szív-, ideg- vagy emésztési problémákkal küszködők és idősek esetében.

Amennyiben az autó huzamosabb ideig állt a napon, indulás előtt ajánlatos működésbe hozni a légkondicionáló berendezést. Hosszabb út megtétele esetén tartsunk minél több pihenőt és fogyasszunk minél több folyadékot - lehetőleg vizet. De semmiképpen sem alkoholt!

Ha a körülmények lehetővé teszik, autónkat parkoljuk árnyékba. Mivel az úttest felmelegedése csökkenti az abroncsok tapadását, ez pedig a féktáv növekedését vonja maga után, ajánlatos nagyobb követési távolságot tartani. Ugyanezen okok miatt fordítsunk fokozott figyelmet a guminyomásra is.

Az idei tematikus évünk aranyfokozatú támogatója a Global Assistance biztosítási bróker cég valamint az Autowebshop.ro interenetes webáruház. Ezüstfokozatú támogatóink a First Drive Autósiskola és a szatmárnémeti Automeister.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: