2020-08-10 14:12:25• hírek • Bede Emőke

Három súlyos közlekedési baleset is történt az elmúlt hétvégén – Helyszíni képek

Nem volt eseményektől mentes a mögöttünk álló hétvége a közlekedési rendőrök számára, hiszen amellett, hogy baleset-megelőző akciót szerveztek az Avasban, a Bükkalján és Szatmárnémeti utcáin, három közúti balesethez is riasztották őket.

Az első még pénteken, a késő esti órákban történt a 19F jelzésű országút Szamosberence és Apa települések által határolt szakaszán. A helyszíni vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy 38 éves, máramarosi férfi a nem megfelelő követési távolság következtében belerohant az előtte haladó lovasszekérbe. A balesetben a szekér bakján utazó 49 éves, aranyosmeggyesi férfi szerencsére csak könnyebb sérüléseket szerzett, 35 éves női utasa azonban súlyosan megsérült. Az autó sofőrjét alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá, melynek eredménye negatív lett, a szekeresről azonban ez nem mondható el, ő 1,19 mg/l-t fújt a rendőrségi vizsgálat során. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt eljárást kezdeményeztek.




Szombat reggel, 7 óra 40 perc környékén Szatmárnémetiben is közlekedési balesethez riasztották a rendőrség embereit. Mint a helyszínen kiderült, egy 45 éves, szatmári férfi nem adott elsőbbséget a táblával és felfestéssel is jelzett zebrán áthaladó gyalogosnak, hanem elgázolta azt. A 61 éves, alsóhomoródi nő a baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett, így az előző esethez hasonlóan itt is gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítottak eljárást. Az autóvezető egyébként nem fogyasztott alkoholt indulás előtt.

 

A hétvége utolsó balesetére vasárnap este került sor Nagygércén. Mint megállapították, hogy 40 éves, helybéli férfi túl nagy sebességgel szerette volna bevenni a kanyart, melynek okán elvesztette irányítását az autó felett, árokba borult, majd egy villanypóznának csapódva állt meg. A balesetben szerencsére sem a sofőr, sem utasa nem sérültek meg, viszont előbbiről kiderült, bizony jócskán italozott indulás előtt, hisz leheletében 1,4 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a szonda. Az ügyben gondatlanságból elkövetett testi sértés és alkoholos befolyásoltság alatti vezetés miatt kezdeményeztek büntetőjogi eljárást.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: