2012-07-30 15:35:05• hírek • Póti Orsolya

Három pályázatot is megnyert a Kölcsey és partneriskolái

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium és testvériskolái három pályázatot is megnyertek a „Határtalanul" program keretében - tudtuk meg Pataki Enikőtől, a főgimnázium igazgatónőjétől.

„Határtalan örömünkre szolgál, hogy a Kölcsey Ferenc Főgimnázium és testvériskolái három pályázatot is nyertek a "Határtalanul" pályázta keretében. A szatmári diákoknak a jövő tanévben is lehetőségük lesz tapasztalataikat gyarapítaniuk a magyarországi partneriskoláinkban" - mondta el Pataki Enikő.

A „Határtalanul" program keretében a Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt. hirdetett pályázati felhívást Románia, Szlovákia, Szerbia, Ukrajna, Szlovénia és Horvátország magyarlakta területeire történő iskolai utazásokra. A Tanulmányi kirándulás hetedikeseknek című felhívás keretében az alapfokú oktatás 7. osztályos tanulói külhoni utazásai támogathatók.

Az Együttműködés szakképző iskolák között című felhívás esetén magyarországi és külhoni szakképző iskolai oktatásban tanuló 9-12. évfolyamos diákok, míg az Együttműködés gimnáziumok között című felhívás keretében magyarországi és külhoni gimnáziumi oktatásban részesülő diákok együttműködésére lehetett pályázni.

A nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium és szatmári a főgimnázium megnyerte a „Föld és víz a számítástechnika tükrében" című pályázatot, a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium közreműködésével „A két Kölcsey - avagy: lélekszirtek" nevet viselő pályázatot sikerült megnyerni, valamint a hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziummal a „Szerelemünk ez a föld" irodalmi történelmi barangolás című pályázat keretében szervezhetnek közös programokat.

A "Határtalanul" program, nem más, mint egy eszköz arra, hogy az itt élő diákok eljussanak a magyarországi iskolákba és különféle tapasztalatokat szerezzenek, a magyarországi diákok pedig határon túli magyarlakta terültekre látogassanak. A pályázatok keretében három napos programokat szerveznek, ami után egy végterméket - honlapot, fotósorozatot, powerpointos összeállítást - kell bemutatniuk a diákoknak az adott témával kapcsolatban. Ezekre a programokra a jövő tanév folyamán  kerül sor - tudtuk meg Pataki Enikőtől.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: