2017-02-07 22:46:41• hírek • Kocsis Zoltán

Súlyos vasúti baleset Batizon: kamionnal ütközött a vonat! FRISSÍTVE!

fotó: presasm.ro
fotó: presasm.ro

Súlyos vasúti baleset történt kedd késő este Batizon, a teherforgalom által használt terelőúton, ahol egy menetrend szerinti járat beleszaladt egy nyergesvontatóba. A teherautó sofőrje azt mondja, nem látta a közeledő vonatot.

A DN19-es országúton található vasúti átkelővel ellentétben a terelőúton található szintjáró nincs sorompóval felszerelve. Ha lett volna, nyilvánvalóan a Suceava megyei rendszámú kamion nem hajtott volna fel az átjáróra 22.30 körül.

Szerencsére a vonat nem a vontatófejet találta el, hanem a pótkocsit. Ennek köszönhetően a MAN típusú teherautó sofőrje súlyosabb sérülések nélkül megúszta a balesetet. Elmondása szerint nem vette észre a Szatmárnémeti - Halmi menetrend szerinti járatot.

A vonat kisiklott, ami jelentősen nehezíti a műszaki mentést. A közúti és a vasúti forgalom ezekben a percekben (23.40) is áll.


FRISSÍTVE! A Szatmár Megyei Rendőrség szerda reggeli tájékoztatása szerint a balesetben egy személy, egy 34 éves férfi sérült meg, ám szerencsére ő sem súlyosan. A vizsgálatok szerint sem a kamion sofőrje, sem a vonat vezetője nem állt alkohol hatása alatt.






Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: