2018-09-20 08:36:24• hírek • Bede Emőke

Három órán át küzdöttek a bozóttűzzel

Szerda délután, 16 óra 30 perc környékén futott be a 112-es segélyhívóra a bejelentés, mely szerint Rózsapallaghegyen lángra kapott a száraz növényzet a helyi legelőn.

A helyszínre az avasfelsőfalusi tűzoltóság egysége vonult ki egy habbal és vízzel oltó autóval, illetve a csapatot kiegészítették az avasújvárosi önkéntes tűzoltók is. A beavatkozás több szempontból is nehéznek bizonyult. Először is a helyszínre vezető út minősége lehetetlenné tette a tűzoltókocsi számára a közlekedést, ezért a lánglovagokat a helyiek saját autóikkal vitték tovább a tűz közelébe. Másodsorban, mire a hivatásos és az önkéntes csapatok megérkeztek, a lángok már egy igencsak nagy területen emésztették a növényzetet.
 

Mivel a tűzoltókocsi nem tudott eljutni a lángokig, ezért az egyenruhások csak lapáttal, fejszékkel és seprűvel tudták felvenni a harcot a tűzzel. Közel három órás küzdelem után sikerült megfékezni a lángokat, mely összesen 20 hektárnyi területen pusztított.  A tűzoltóság elsődleges véleménye szerint a tüzet egy felelőtlenül eldobott, még égő cigarettacsikk okozta.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: