2015-09-15 09:34:16• hírek • Kocsis Zoltán

Három óra a szatmári reptéren

Húsz óvári kisiskolás látogatott el hétfőn a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezésében a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre. Az ott töltött három óra feledhetetlen élménye valamennyiük arcán és szemében ott csillogott, miután betekintést nyerhettek a repülőtér és a repülőgépek lebilincselő világába.

Az Óvári Általános Iskola tíz és az óvári Stefánia gyermekotthon ugyancsak tíz gyereke első lépésként megismerkedhetett a reptér struktúrájával, működésével, szerepével. Ezt követően figyelemmel követhettek két landolást. Elsőként egy kisebb gép szállt le, amely hamarosan tovább is repült Szlovákia felé, majd egy 42 személyes TAROM-gép érkezett meg.

Miután az utasok kiszálltak, helyüket a kíváncsi gyerekek foglalták el. Mi több, ők még a pilótafülkébe is bemehettek. Kérdésekkel bombázták a pilótákat és a légikísérőket, akik üdítővel kínálták meg a fitalokat.

Miután megnézték azt is, miként emelkedik a magasba és veszi útját Bukarest felé a hatalmas vasmadár, Cornea Cornelius, a légikikötő tűzoltóságának parancsnoka bemutatta a gyerekeknek azokat az eszközöket, amelyekkel a fedélzeten esetlegesen felcsapó lángokat el lehet oltani.

A gyerekek édességekkel és egyéb ajándékokkal, de legfőképpen feledhetetlen emlékekkel felvértezve szálltak vissza az iskolabuszukra. A reptéren tett látogatásuk a szeptember 16-22. közötti európai mobilitási hét programsorozatának első állomása volt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: