2016-07-11 16:41:52• hírek • Kocsis Zoltán

Három önkormányzatnak nincs még alpolgármestere

Több, mint egy hónappal a június 5-én megtartott önkormányzati választásokat követően három olyan község van, amelyben jelenleg sincs megválasztva az alpolgármester: Ráksán, Szatmárpálfalván és Szatmárhegyen.

A hatvanöt önkormányzat közül 60 esetében már az első ülésen megalakult a tanács, az önkormányzati képviselők letették az esküjüket. Kányaházán, Kisgércén, Nagyszokondon és Érkáváson a második ülésig kellett várni, amíg mindez megtörtént, Komorzánban pedig három ülésre is szükség volt.

Egy hónappal a választások után azonban továbbra is van három olyan község, ahol még nem sikerült beiktatni az alpolgármestert. „Az alpolgármester személye eddig nem volt a napirenden. Lassan lejárnak a szabadságok és reményeim szerint jövő héten sort ejtünk erre a problémára is", jelentette ki megkeresésünkre Szűcs Szabolcs, Szatmárhegy polgármestere.

„A tanács megalakulásakor voltak bizonyos nézeteltérések a szakbizottságok összetétele kapcsán. Ezzel együtt remélem, legkésőbb jövő hónap elejére Szatmárpálfalvának is lesz alpolgármestere", mondta Zenoviu Bontea polgármester.

„Nincsenek preferenciáim, olyan alpolgármesterre van szükségem, aki szeret dolgozni és akivel együtt lehet dolgozni", fűzte hozzá Szűcs. „Folyamatos a párbeszéd a pártok között. Olyan tanácsot szeretnék, ahol csend van és amely hajlandó dolgozni Szatmárpálfalva építéséért. Ez az elvárásom az alpolgármesterrel szemben is", tette hozzá Bontea.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: