2012-06-18 11:08:07• hírek • Kocsis Zoltán

Három öngyilkossági kísérlet a hétvégén

Három személy követett el öngyilkossági kísérletet az elmúlt hétvégén Szatmár megyében. Megyeszerte csökkent a kullancscsípések száma, nőtt viszont az egyéb rovarok, bogarak csípése által okozott allergikus problémák száma - ezek a Szatmár Megyei Kórház idén átadott Sürgősségi Betegellátó Osztályának legfontosabb konklúziói június harmadik hétvégéjéről.

Június 15-17. között három személy próbált meg véget vetni életének Szatmár megyében: ketten gyógyszerek túladagolása, egy személy pedig öncsonkítás (felvágta az ereit) útján próbált meg távozni az élők sorából. Mindhárom személynek még idejében sikerült segítséget nyújtani és megmenteni az életét. Ketten elutasították a pszichiátriai kezelés lehetőségét.

A mögöttünk hagyott hétvégén 24 személyt kezeltek kullancscsípés miatt, ez a szám csökkenő tendenciát mutat az előző hetekhez képest. Nőtt viszont az egyéb rovarok csípése okozta allergikus problémák valamint a kutyaharapások száma: egyaránt 8-8 esetet regisztráltak. Hét személyt kellett fizikai bántalmazás, hatot túlzott alkoholfogyasztás és ötöt közlekedési baleset miatt ellátni.

Súlyosabb következményekkel is járhatott volna annak az öt éves gyereknek az esete, aki higítót nyelt. Szerencsére csak kis mennyiségű vegyszer jutott a szervezetébe, így állapota stabil és hétfőn elhagyhatja a gyermekgyógyászatot.

Az elmúlt hétvégén összesen 470 személyt kellett ellátni a sürgősségin, közülük 133 páciens volt kiskorú.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: