2011-02-22 15:51:54• hírek • Szatmár.ro

Három napos Jointec tábor

20 magyar-román vegyes csapatot alakítottak a  Jointec vállalkozási programban.

A "JOINTEC" határon átnyúló, vállalkozási képességeket fejlesztő projekt keretében, a Hans Lindner Alapítvány és a nyíregyházi Fiatalok Kulturális Szövetsége Egyesület közös szervezésében 200 szatmári és szabolcs-szatmári fiatal vett részt egy 3 napos táborban, Nyíregyházán. A kísérő tanárok közreműködésével a diákok papírra vetették vállalkozási ötleteiket, melyeket a következő hónapokban közös vállalkozói csapatokat alkotva fognak  kidolgozni.

A február 18-20- ai hétvége a jövőbeni regionális vállalkozások jegyében zajlott, a szatmárnémeti és nyíregyházi középiskolások a jövő munkahelyeit fogják megteremteni, amelynek sarokköveit a Jointec vállalkozásfejlesztési program első nemzetközi találkozóján tették le.

A Szatmár megyei és nyíregyházi fiatalok megismerték egymást és megosztották egymással vállalkozási ötleteiket. A fiatalok ismét bebizonyították, hogy a jó vállalkozási ötleteknek nem szabhatnak gátat a nyelvi vagy egyéb kommunikációs akadályok, lelkesen beszéltek ötleteikről, a kreativitásukban nem győzték túlszárnyalni egymást. A partnerkeresés vállalkozási irányvonal  mentén zajlott: események és rendezvényszervezés, mezőgazdaság, újrahasznosítás, megújuló energiák, reklám és formatervezés, turizmus és hagyományőrzés, kereskedelem és szolgáltatások, melyek számos innovatív és újszerű ötleteket rejtenek magukban.

A 3 napos találkozó fő célja teljesült: 20 vegyes román-magyar csapat alakult úgy, hogy az ötletet vagy mindkét fél önállóan megvalósítja vagy egymást kiegészíti, illetve a felek ezentúl közösen fogják az üzleti tervet összehangolni és fejleszteni, különös tekintettel a környzetvédelemre és a fenntartható gazdálkodásra.

A Hans Lindner Alapítvány csapata ezúton gratulál minden résztvevőnek, és külön köszöni a kísérő tanároknak, hogy céltudatosan egyengették az ifjak első lépéseit a vállalkozásokban.

A program folytatásában a csapatok kidolgozzák közös üzleti terveiket. Ebben segít majd az 5 szemináriumból álló képzéssorozat, illetve szaktanácsadási tábor, mely során megtudhatják, hogy lehet az elkészült terveik finanszírozásához kormányprogramokat, EU-s forrásokat, támogatókat megnyerni. A végén az elkészült terveiket kiállítások formájában mutathatják meg a nagyközönségnek mind Nyíregyházán, mind Szatmárnémetiben.


A szatmári résztvevők
A szatmári résztvevők


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: