2016-07-01 18:44:50• hírek • Szatmár.ro

Három napon keresztül utcazenészek muzsikája tölti meg a tereket

Péntektől kezdődően három estén át öt színpadon lépnek fel az idei, immár harmadik alkalommal megszervezett Utcazene Fesztiválon részt vevő együttesek. A szatmári illetve romániai fellépők mellett magyarországi, bolgár, ír, német és még perui versenyzője is van a rendezvénynek.

Pénteken 19 órakor vette kezdetét Szatmárnémetiben az Utcazene Fesztivál, 19.30 körül pedig mind az öt színpadon a húrok közé csaptak a zenészek. A Rosendahl színpad a Tűzoltótoronynál van, az Autonet-színpad a képzőművészeti múzeum udvarán kapott helyet, a régi központ parkjában a Zollner színpadot találjuk, az új városközpontba vezető sétálóutcán pedig a Trans Pink színpadát helyezték el. A Draxlmaier színpad az új főtér rendezvényterén kapott helyet. Közvetlenül mellette van egy méretes I Love Satu Mare felirat is, amely kitűnő városmarketing, valószínűleg a Facebookot elárasztják majd a feliratnál készült képek-szelfik.

Az összes színpad környékén számos rendhagyó, de kényelmes ülő alkalmatosság is van, így kényelmesen helyet foglalva hallgathatjuk az előadásokat. Na meg lehetőség van egy-egy fröccs, sör megvásárlására is, hogy a város leghangulatosabb rendezvénye picivel még jobb hangulatú legyen.

Péntek este 20 óra körül már szinte minden színpad előtt teltház volt. Izgalmas feldolgozásokkal, eddig soha nem hallott dalokkal ismerkedhetett meg a folyamatosan vándorló, változó publikum.

A Vécsey-ház udvarán található Autonet színpadnál egy kis meglepetés is várta a közönséget: aki betért az udvarra és csinált egy fotót az ott elhelyezett banner előtt, illetve a képet feltöltötte a Facebookra, az egy sor ajándék közül válogathatott. A tervek szerint az akció az Utcazane Fesztivál minden napján működik majd.

Ahogy az elmúlt években, úgy most is a fellépőkből sima utcazenészek lettek: az írországból érkezett Cezar például a Szatmár Megyei Könyvtár közelében adott koncertet műsoron kívül, a remek hangú énekes műsorát pedig egyre növekvő tömeg hallgatta.

Már a fesztivál első napján sokan kiválasztották kedvenc zenekaraikat, de mindenkit arra bíztatunk, hogy a lehető legtöbb zenés produkcióba hallgasson bele, hiszen mindig érhetik kellemes meglepetések az embert.

Az esemény létrejöttét a Bethlen Gábor Alap támogatta.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: