2018-08-06 10:44:08• hírek • Bede Emőke

Három nap, három hamis jogosítvány

Az augusztussal nem csak a hatalmas forróság, hanem a végeláthatatlan kocsisorok is megjelennek, már ami a határátkelőket érinti. Hazajönnek a nyugaton dolgozó román állampolgárok, az itthon robotolók pedig külföldi nyaralásra indulnak, ha tehetik.

Annak ellenére, hogy a határrendészet ebben az időszakban megnövelt létszámmal dolgozik, mégis akár több órás várakozással is számolhat az, aki ilyenkor indul el. Sokan feleslegesnek érzik a sokszor hosszú percekig tartó ellenőrzést, azonban egyes szabálysértésekre csakígy lehet fényt deríteni. Jól példázzák ezt azok a hétvégi esetek is, melyek során a határőrök olyan személyeket lepleztek le, akiknek vezetői engedélye hamis volt.
 

Mindhárom incidens a petei határátkelőnél történt. Augusztus 3-án a Szatmár megyei M. Gheorghe szeretett volna az ország területére lépni a Franciaországban bejegyzett Audijával. A rutinellenőrzés során a szatmári férfi egy ukrán jogosítványt nyújtott át, ám a határőrök azonnal kiszúrták, valami nincs rendben az okmánnyal. Gyanújuk be is igazolódott, ugyanis kiderült, a vezetői engedély hamis.
 

Augusztus 5-én hasonlóképp járt a 31 éves ukrán állampolgár is, aki ugyancsak Audival érkezett meg a határátkelőhöz. G. Andrii a határőrök kérésére át is adta ukrajnai okmánynak tűnő jogsiját, ám erről is kiderült, csak egy ügyes hamisítvány.
 

Egy nappal később nem Audival, hanem egy Belgiumban bejegyzett Opel Zafirával szeretett volna belépni az országba a 25 éves P. Petrica Iasi megyei lakos is, aki egy lengyel jogsit adott át a határőrök kérésére. Sorstársaihoz hasonlóan ő is lebukott, s ellene is bűnvádi kivizsgálás indul jogosítvány nélküli vezetés, okirathamisítás, okirathamisításban való bűnrészesség miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: