2012-01-26 18:05:21• hírek • Szatmár.ro

Három művész, egy kiállítás a Megyei Tanács Galériában

A  Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ  valamint a  Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete szervezésében január 26-án kiállítás nyílt a Megyei Tanács Galériában. Ez alkalommal Erli Maria (nagykárolyi festőművész), Propszt Elisabeta (erdődi festőművész) és Propszt István (erdődi szobrász) képzőművészeti alkotásaiból állítottak össze tárlatot.

A kiállítók közül Propszt Erzsébet festőnő a legrégebbi tagja a szatmári Alkotóház Képzőművészi egyesületnek - 2007-ben iratkozott be a műkedvelő képzőművészeket tömörítő szervezetbe. Vajdahunyadon született 1964-ben, 1977-ben költözött Erdődre. Diplomát a Babes-Bolyai Tudományegyetemen szerzett Közigazgatás szakon. A művészetben a Művészeti Iskolában, Parádi Hajnalka tanárnőnél segítségével mélyült le. Kedvenc témái a tájképek, csendéletek. A művésznő az Erdődi Polgármesteri hivatallal közösen rajz szakkört indított III.-VIII. osztályosok számára, ahol a jövő nemzedékének adhatja át tudását.

Erli Mária Tünde Nagykárolyban született és 2010-ben lett tagja az Alkotóháznak. Az aradi Vasile Goldis Egyetem szatmárnémeti tanító-rajz tagozatos főiskolájának elvégzése után, Nagyváradon elvégezte a Képzőművészeti Egyetem rajztanári szakát. 2010-ig rajztanárként tanított a tasnádi I-VIII. osztályos Iskolában, most a nagykárolyi 3-as számú Iskola és az Elméleti Líceum rajztanára. Kedvenc témái: csendélet, tájkép, porté, akt és kompozíció. Szereti a változatosságot. Az állandó önképzés híve. Az ikonfestést is kedveli, úgy fára, mint üvegre.

Propszt István számára igazi premier a csütörtökön megnyílt kiállítás, ugyanis most mutatta be először alkotásait a nagyközönségnek. Iskoláit Erdődön és Szatmárnémetiben végezte. Művészeti iskolát nem végzett, fafaragásait csak saját szórakoztatására, a szép iránti hódolatból készíti.

Megnyitották a közös kiállítást

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: