2011-11-17 18:59:34• hírek • Póti Orsolya

Három művész alkotásai a Polgármesteri Hivatal galériájában

A szatmári német líceum kórusának előadásával vette kezdetét az a kiállítás, mely három szatmári képzőművész - Baráth Csaba Attila, Kótér László és Tent Aurel - alkotásait foglalja magába. A csütörtökön nyílt tárlatot az érdeklődők egészen december 18-ig látogathatják.

A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete az őszi fesztivál után egy újabb rendezvényre invitálja a közönséget, ezúttal három szatmári művész alkotásait mutatva be. A kiállítás a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum kórusának előadásával kezdődött, és ez alkalommal végig ők szolgáltatták a zenés perceket.

A közönséget és nem utolsósorban a meghívottakat és a művészeket Gergely Csaba, a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének elnöke köszöntötte, majd Pop Felician igazgatónak adta át a szót, aki röviden méltatta a falakat díszítő művészeti alkotásokat. A művészek munkásságáról Gergely Csaba beszélt.

A legfiatalabb kiállító, Baráth Csaba Attila jelenleg a Szatmárnémeti Északi Színház díszletfestője és kellékkészítője. Már 1996-tól tagja a Szatmárnémeti Alkotóház Képzőművészek Egyesületének, és több egyéni kiállítása volt már többek között Marosvásárhelyen, Nyírbátorban, Székesfehérváron és Nyíregyházán. Alkotásai megtalálhatók hazai és külföldi gyűjteményekben egyaránt. A művész kedvenc technikája az olajfestészet, színhasználatban visszafogott. Szívesen ábrázol állatokat, és a mindennapi életből ellesett jeleneteket.

Kótér László fából készült alkotásairól híres, amelyeket nem csak itthon, hanem más romániai településen is bemutatott. Szerkezstői rajzot tanult Nagyváradon, három évig Domokos Lehel szobrászművész inasa. 1982-től a szatmári képzőművészek egyesületének tagja.

A nagyváradi születésű Tent Aurel több mint 10 éve él és alkot Szatmárnémetiben. A Szatmári Képzőművészek Egyesületének tagjaként részt vesz kiállításokon, és egyéni kiállításokat is szervez. 2003-ban a Gyulafehérvári Országos Képzőművészeti Szalon díjazottja, 2005-ben pedig megnyitják első kiállítását Ausztriában. A Szatmárnémetiben kifejtett tevékenységéért megkapta a Szatmár Megyei Művészetet irányító központól a „A Művészet nagy öregje" címet.

Aurel Tent úgy grafikus, mint festőművész. Grafikáit és főleg akvarelljeit nagyfokú finomság, a vonalak rafinált játéka és a színek vibrálása jellemzi. Ugyanez mondható el festményeiről is. Alkotásai a mester humanitásáról, emberszeretetéről, a román népművészet, falú iránti szeretetéről és ragaszkodásáról árulkodnak.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: