2011-01-25 09:49:17• hírek • Szatmár.ro

Három megyei csapat Napkoron

Idén három böllércsapat is részt vesz a napkori fesztiválon.

Szombaton, január 29-én, immár tizedik alkalommal szervezik meg a Száncsengés és Böllérverseny Fesztivált a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Napkoron. A messze földön híres rendezvény évről-évre több látogatót vonz, tavaly például 40 000 ember kereste fel a helyszínt, ahol hurkát, kolbászt, toroskáposztát, fogópálinkát, forralt bort kóstolgathat kedvére mindenki.

Eddig Erdőd és Szatmárhegy voltak a megyéből a rendszeres résztvevők, idéntől a kaplonyi önkormányzat csapatával fog bővülni a résztvevők köre. Mint köztudott, a csapatok kizárólag mangalicát dolgozhatnak fel, amit 500 forintos kilónkénti áron a helyszínen megvásárolhatnak - e mellett 20 000 forint a benevezési díj.

Az elismert gasztronómiai szakemberekből álló zsűri a feldolgozástól kezdve pontozza a hagyományos disznóvágási ételek elkészítését, de a legjobb forralt bor és a legjobb fogópálinka kategóriában is osztanak díjakat. A színpadon közben neves előadók lépnek fel. Az idei sztárvendég Nótár Mary, de Vastag Csaba, az Irigy Hónaljmirigy, a Magna cum Laude is szerepelni fog a nap folyamán.


Napkoron évek óta rendeznek böllérversenyt
Napkoron évek óta rendeznek böllérversenyt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: