2008-02-08 16:48:23• hírek • Szatmar.ro

Három magyar szerzőt is díjaztak

 Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Szatmári Könyvszemlét.

 

A IX. Szatmári Könyvszemle péntek délben a Dacia Szállóban került megrendezésre, ahol három magyar anyanyelvű szerzőt is díjaztak.

Az idei könyvszemlén összesen 199 magyar, román és német nyelven napvilágot látott, 2007-es szatmári vonatkozású könyvet mutattak be.

A rendezvény keretén belül hagyományszerűen idén is díjakat osztottak szét a szerzők között. A díjazottak több kategória – próza, költészet, színház - alapján lettek kiválasztva, valamint hárman életmű díjjal gazdagodtak. Az életmű díjakat sok sikeres év díszes eredményének szimbólumaként osztották szét, amelyből Muzsnay Árpád is részesült az évenként kiadott irodalmi, történelmi rendezvények, konferenciák összegyűjtött anyagaiért.

Ezen kívül Karácsonyi Károly biológus is elismerést kapott, aki Nagykárolyban volt múzeum igazgató, majd külföldre költözött és beutazta a világot. Utazásai során feljegyzéseket készített biológiai témákban, majd ezeket mutatta be kiadvány formájában. Veres István a harmadik magyar ajkú szerző, aki a Tollhegy című művéért, illetve egy német nyelvről magyarra fordított meséskönyvéért kapott jutalmat.

 
 
 
P.A.  
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: