2014-07-17 17:06:33• hírek • mti

Három magyar és két román a pályán

Csütörtökön mindhárom magyar és mindkét román résztvevő pályára lép a labdarúgó Európa Liga-selejtező 2. fordulójában: a Ferencváros a horvát HNK Rijeka, a Diósgyőri VTK a bolgár Liteksz Lovecs vendége lesz, míg a Győri ETO FC a svéd IFK Göteborgot, a Kolozsvári CFR a szerb Jagodinát, a Petrolul pedig az albán Flamurtarit fogadja.

A legnehezebb dolguk papíron a sorozatba bajnoki ezüstérmesként csak most bekapcsolódó győrieknek lesz, mivel északi riválisa játékban van, ugyanis a svéd bajnokság a szezon közepén tart. Az IFK Göteborg az eddigi 14 forduló alatt öt győzelem mellett nyolc döntetlent játszott és csak egyszer kapott ki, ráadásul a kudarcát még április elején a 2. körben szenvedte el, azóta veretlen minden fronton. A svéd csapat az EL-selejtező első fordulójában egy döntetlent követően kétgólos sikerrel jutott túl luxemburgi ellenfelén.
A zöld-fehérek trénere, Horváth Ferenc, aki a rivális hét mérkőzését látta, úgy véli, az szólhat a Győr mellett, hogy több kreatív játékosa van, mert a svédek legfeljebb két-három ilyen labdarúgóval rendelkeznek. Hozzátette, hogy "a játékosai viszont bivalyerősek és mindenki tudja a dolgát, a klasszikus északi játékot játsszák, de azt nagyon jól".

A Ferencváros azzal a HNK Rijekával találkoznak, amely az előző szezonban másodikként zárt a horvát élvonalban, továbbá elhódította a Horvát Kupát. Ami biztos, hogy a máltai Sliema Wanderers kiejtése során mutatott teljesítménynél jóval jobban kell futballoznia Thomas Doll együttesének, amely sem az idegenbeli 1-1, sem a hazai 2-1-es siker alkalmával nem volt meggyőző. A Ferencváros csapata szerda délelőtt indult útnak.

A Diósgyőr azzal a Liteksz Loveccsal találkozik, amely 1998 óta mindössze kétszer nem szerepelt nemzetközi porondon. Ezúttal bajnoki bronzérmesként kvalifikálta magát a második számú európai kupasorozatba a csapat. A Diósgyőr kettős győzelemmel a máltai Birkirkarát búcsúztatta az első körben, míg a Liteksz Lovecs a moldovai Veris együttesét az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően a hazai pályán aratott 3-0-s sikerrel ejtette ki.

A most debütáló románok közül a papíron legnehezebb dolga a Kolozsvári CFR-nek lesz. Az erdélyiek kerete alaposan átalakult a nyáron, hisz tízen érkeztek és tizenhatan távoztak - köztük olyan, az elmúlt években meghatározó játékosok, mint a csapatkapitány Cadu, belső védőtársa, Pelipe Piccolo, a szintén védő Vasile Maftei vagy a csatár Paul Batin. A Jagodina a tavaly némi meglepetésre a harmadik helyen zárt a szerb bajnokságban és mindössze egy játékosát vesztette el: a 22 éves csatár, Alekszandar Pesics a francia Toulouse-ba igazolt.

Két alapemberét elveszítette a Petrolul is, a középafrikai Enza-Yamissi Manassé és a brazil Sitya Guilherme sem hosszabbította meg szerződését. Ezzel együtt a „farkasok" kerete nagyjából egyben maradt, ráadásul az Udinesétől elcsábított Jean Alain Fanchone komoly erősítésnek számít. Ellenfele, a Flamurtari mindössze 7. helyen végzett a tavaly az albán bajnokságban, a kupa megnyerésével kvalifikálta magát az európai kupákba.

Litex Lovecs - Győr 20.45
Győr - Göteborg 21.00 M2
Rijeka - Ferencváros 21.30 Duna TV
Petrolul - Flamurtari 19.30 DigiSport
Jagodina - Kolozsvári CFR 20.30 Look TV

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: