2012-11-08 16:13:55• hírek • Póti Orsolya

Három képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás

Újabb kiállítás nyílt a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének szervezésében. Az érdeklődők ezúttal három képzőművész, Bakos Károly, Kótér László és Salajan Cristian alkotásait tekinthetik meg november 22-ig.

Három képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás november 8-án a Szatmár Megyei Tanács galériájában a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szervezésében. A kiállítást Gergely Csaba, az egyesület elnöke nyitotta meg, de jelen volt Deac Mircea, a Szatmári Művészeti Iskola igazgatója is, aki szintén köszöntötte a képzőművészeket.

Az érdeklődők november 22-og Kótér László faszobrászati alkotásait, Bakos Károly festményeit és grafikáit, valamint Salajan Ioan fémdomborművei láthatják.

Kóter László szobrai a világ minden részén - Németország, Magyarország, Izrael, Ausztria, Egyesült Államok megtalálhatók és öregbítik a szatmári tájak művészetének hírét. Munkáit a figurális, realisztikus ábrázolások jellemzik. Az emberi alakok azonban nem válnak idealizálttá, néha groteszkek, az élet megfáradt szolgálóit örökítik meg.

Kótér munkáihoz hasonlóan Bakos Károly alkotásait is már több alkalommal láthatták a művészetkedvelők, egyéni és a csoportos kiállításokon egyaránt. A szatmári képzőművész alkotásai nemcsak itthon, hanem határon túl is ismertek. Grafikáit a vonalak finomsága jellemzi, azok látszólagos rendezetlenségéből azonban különböző alakok jelennek meg a szemünk előtt. Bakos festészetében egyrészt felfedezhető a klasszikus stílus, másrészt az absztraktizmus felé való közeledés - fejtette ki Gergely Csaba.

A bukaresti születésű Salajan Ioan művészet iránti szeretete Nagybányára való költözésekor fakad. Szántó András festőművész tanár irányítása alatt III. díjat nyer egy országos rajzversenyen. Inaskodni kezd Bagosi korongozó mester mellett, fémdomborítás iránti szenvedélye pedig Kosma Stefan 1968-as évi fémdombormű-kiállításától ered. Kedvenc fémje az alumínium.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: